home design

Μυστήριο με το δεύτερο κρούσμα λέπρας που νοσηλεύεται στο Ρίο

65χρονη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών φέρεται να διαγνώστηκε με λέπρα - Δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το Υπουργείο Υγείας.

Δεύτερο κρούσμα λέπρας εντοπίστηκε στην Ελλάδα, μετά το περιστατικό στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Μια γυναίκα 65 ετών νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, στο Ρίο.

Ειδικότερα, το Open ανέφερε πως πρόκειται για επιβεβαιωμένο περιστατικό, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται απομονωμένη στη Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου ώστε να μην υπάρξει διασπορά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό το οποίο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Διαψεύδει ανεπίσημα το Υπουργείο Υγείας

Ένα παραμένει το κρούσμα λέπρας στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες για δεύτερο κρούσμα στο Νοσοκομείο του Ρίο να μην ισχύουν σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα το κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής ένα και εντοπίστηκε στη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα στο Αττικόν νοσοκομείο.

«Το περιστατικό ήταν από την Πελοπόννησο, δεν ήταν από την Αθήνα», είχε πει ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας.

«Βρήκαμε ότι υπάρχει μικροβακτηρίδιο λέπρας. Είχαμε βρει και πρόπερσι το 2020 άλλο ένα κρούσμα. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν κρούσματα παλιών ασθενειών, υπάρχουν από λίγα σποραδικά. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση να τα βρούμε, για να μην διασπαστούν», πρόσθεσε, μιλώντας στο OPEN.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version