home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Γκιόλας: Τεράστια προβλήματα έχουν φέρει σε δεινή θέση τους παραγωγούς στην Αργολίδα

Αναφορά Γ. Γκιόλα: Αναγκαία η οικονομική στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων από την Ε.Ε.

Αναφορά κατέθεσε την Παρασκευή 20 Μαΐου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας «ΡΕΑ» στην οποία αναφέρονται τα τεράστια προβλήματα που έχουν φέρει σε δεινή θέση τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων τους τελευταίους μήνες εξ αιτίας της ακρίβειας αλλά και της μεγάλης μείωσης των εξαγωγών προς Ουκρανία και Ρωσία.

Ο πρωτογενής – αγροτικός τομέας έχει περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση αφού το κόστος παραγωγής έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ενισχύσει με μεγάλα υποστηρικτικά οικονομικά πακέτα τους παραγωγούς, για να μην φτάσουμε στο σημείο να εγκαταλείψουν την παραγωγή τους πολλοί αγρότες, οι οποίοι συνεισφέρουν σημαντικά σε έναν βασικό πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας την πολιτική ακολουθούμε πιστά συμμετέχοντας με πολύ μεγάλο κόστος στις αποφάσεις της για εμπάργκο ή οποιοδήποτε άλλο περιοριστικό μέτρο, υποχρεούται να συμπεριλάβει στα Πακέτα Στήριξης και τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, αφού αυτοί είναι οι πιο σκληρά πληττόμενοι από την κακή πορεία της Οικονομίας (ακρίβεια, πληθωρισμός) σε συνάρτηση με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Αναφορά Γκιόλα

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Θέμα: «Να θεσπιστούν οικονομικά πακέτα στήριξης για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση »

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρωτ. 7955/20-5-2022 επιστολή της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας «ΡΕΑ».

Με την ως άνω επιστολή γίνεται γνωστή η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των παραγωγών εξ αιτίας των συνεχών ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα αλλά και της δραματικής μείωσης των εξαγωγών προς Ουκρανία και Ρωσία.

Η Ένωση Αγροτών επισημαίνει την ανάγκη να θεσπιστούν μεγάλα πακέτα στήριξης προς τους παραγωγούς ώστε να κατορθώσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button