home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο και Καλαμάτα, στους 5 top παραθαλάσσιους προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αύξηση στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης-Κόστος διαμονής για το τριήμερο
Λουόμενοι Καραθώνα 30.04.2022 (1)

Δεν αργεί το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο και στους 5 top προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας για την επίσημη αργία του Αγίου Πνεύματος 11, 12 και 13 Ιουνίου,, φιγουράρουν το Ναύπλιο και η Καλαμάτα.

Ο καιρός, που μυρίζει ήδη καλοκαίρ, ωθεί τους ταξιδιώτες να επιλέγουν παραθαλάσσιους προορισμούς, που ετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχτούν όσους επιθυμούν μια μίνι-απόδραση.

Ναύπλιο και Καλαμάτα αναμένεται να φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών και καθώς τα ποσοστά ζήτησης αυξάνονται μέρα με την ημέρα, αρχίζει να καταγράφεται μεγαλύτερη δυναμική καταλυμάτων που εγγράφονται στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στο Ναύπλιο η αύξηση αυτή αγγίζει το 8,1% ενώ στην Καλαμάτα το 13,86%.

Καλαμάτα 1
Φωτό: fb/Άγγελος Ρουμελιώτης

Διαθέσιμα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και κόστος

Ναύπλιο

Σύμφωνα με το AirDNA, στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 278 ακίνητα σε πλατφόρμες και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 293 ευρώ έως 587 ευρώ.

Το ποσοστό προ-κρατήσεων μέχρι στιγμής αγγίζει το 75%

Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα τα εγγεγραμμένα ακίνητα ανέρχονται στα 616 και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 205 ευρώ έως 287 ευρώ.

Οι προ-κρατήσεις ως τώρα αγγίζουν το 58%

Καλαμάτα
Φωτό: fb/Παναγιώτης Κουτουμάς

Θετικές λοιπόν είναι οι πρώτες ενδείξεις για την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, αφού οι δύο Πελοποννησιακές πρωτεύουσες εδώ και καιρό συγκαταλέγονται στους top παραθαλάσσιους προορισμούς για μινι και όχι μόνο αποδράσεις. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι η καλοκαιρινή  πρόβα τζενεράλε για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis