home design 800x400
home design 1170Χ320

Έρχονται στην Κόρινθο τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Μια ακόμα χρηματοδότηση ύψους 317.837,56 ευρώ υποδέχεται ο δήμος Κορινθίων.
Ηλεκτρικά ποδήλατα

Μια ακόμα χρηματοδότηση ύψους 317.837,56 €  από το Πρόγραμμα: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» υποδέχεται ο δήμος Κορινθίων, απόρροια της συνεχούς και στοχευμένης δουλειάς που έγινε τους προηγούμενους μήνες και στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Κορινθίων υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων
  • Εγκατάσταση και λειτουργία 6 σημείων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, για την φόρτιση και την στάθμευσή τους με ασφάλεια (αντιβανδαλιστικό σύστημα, «έξυπνες» κλειδαριές ΙοΤ, κτλ.), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες

Στην χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνεται επίσης η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου web-based λογισμικού διαχείρισης, αλλά και ηλεκτρονικού συστήματος διαμέσου mοbile εφαρμογής που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Το σύστημα αυτό σε περιβάλλον iOS και Android θα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για το χρονικό διάστημα που επιθυμούν εντός της ημέρας, επιστρέφοντάς τα σε κάποιο από τα 6 σημεία στάθμευσης και φόρτισης.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.png 2

Ταγαράς: Αλλάζουμε συνήθειες για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής

O υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, είπε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι με στόχο την ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων εξασφαλίσθηκε για τον Δήμο Κορινθίων η χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης με προϋπολογισμό 317.837 ευρώ.

Η προστασία του Περιβάλλοντος και η ενεργειακή εξοικονόμηση είναι δυο αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης αλλά και της κλιματικής κρίσης -που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ειδικά τα τελευταία χρόνια- αποκτούν όχι απλά επίκαιρο αλλά επείγοντα χαρακτήρα.

Στη δεδομένη ενεργειακή και περιβαλλοντική συγκυρία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνουμε σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, όπως η προώθηση της μικροκινητικότητας, δηλαδή η απεξάρτηση από την ακραία χρήση του αυτοκινήτου με την ενθάρρυνση χρήσης ενεργειακά φιλικών μέσων προς το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κόρινθος δεν μένει αμέτοχη, αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Βάζει στην καθημερινότητά της την ηλεκτροκίνηση με το πλέον φιλικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Έννοιες όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα που στόχο έχει την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου με λιγότερους ρύπους, ηχορύπανση και κατανάλωση ενέργειας μέσα στις πόλεις μας, οφείλουμε να τις βάλουμε στο λεξιλόγιό μας.

Αλλάζουμε συνήθειες για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι πρωτοβουλίες μας για την προώθηση της μικροκινητικότητας και την εξοικονόμηση ενέργειας συνεχίζονται».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis