home design 800x400

Η Μενδώνη στις Μυκήνες για την πυρόσβεση – Νίκας: Εξευτελιστήκαμε διεθνώς

Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της πυρόσβεσης στον Αρχαιολογικό Χώρο – Με ποιον τρόπο θα γίνεται η υδροδότηση και τι ποσό απαιτείται.

Στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου, ξεκινά η λειτουργία συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών, έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης ύψους 650.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα έρθει η ίδια να εγκαινιάσει το έργο, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

«Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχουμε τελειώσει το έργο της Πυρόσβεσης στις Μυκήνες και θα κατέβει να το εγκαινιάσει η υπουργός, και θα το γνωστοποιήσουμε σε όλο τον κόσμο και σε διεθνές επίπεδο, γιατί εξευτελιστήκαμε με αυτό το οποίο συνέβη στις Μυκήνες», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

«Η πυρόσβεση θα γίνει με δεξαμενή. Η υδροδότηση θα γίνει από το δίκτυο του δήμου. Χρειάζεται γι΄ αυτό ένα ποσό της τάξεως των 80.000 ευρώ περίπου. Το διαθέτει και το συγκεκριμένο ποσό η Περιφέρεια», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις για το θέμα και κατά το παρελθόν.

Φροντίζουν και για τον Μυστρά

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Σπάρτης υπέγραψε χθες Δευτέρα, 16 Μαΐου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της ύψους 59.000 ευρώ προγραμματικής σύμβασης -την οποία εκ μέρους της ΔΕΥΑ της λακωνικής πρωτεύουσας υπέγραψε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Γεωργία Δεδεδήμου- είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου που αφορά στην επέκταση του αγωγού υδροδότησης από τα Πικουλιάνικα έως τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Το εν λόγω έργο είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς η ολοκλήρωσή του θα σημάνει την έναρξη του έργου εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης στον πιο πάνω αρχαιολογικό χώρο έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 4.200.000 ευρώ.

Σχόλια

Exit mobile version