home design 800x400

Επίθεση Νίκα σε Άδωνι για τη μυστική συνάντηση με Σχοινοχωρίτη – Η Αργολίδα έχει τα περισσότερα προβλήματα

Θεσμική παρέκκλιση που δεν πρέπει να ξανασυμβεί – Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το θέμα.

Επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά την προχθεσινή μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε θεσμικό ατόπημα και θεσμική παρέκκλιση του υπουργού που δέχθηκε να συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, εν αγνοία Νίκα.

Πολιτικό στέκι το γραφείο στο Ναύπλιο

Πρόκειται για μία συνάντηση η οποία δημιούργησε προβλήματα και πήρε μεγάλη έκταση στον τύπο, αφού μετατράπηκε το γραφείο της περιφέρειας σε τόπο συνάντησης κομματικών φίλων, αντί να γίνει μία δημόσια συνάντηση, όπου θα συζητούνταν τα μεγάλα προβλήματα του νομού, παρουσία όλων των δημοσιογράφων. Μάλιστα στην επίμαχη συνάντηση δεν είχε κληθεί ούτε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ούτε καν ο δήμαρχος του Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ως είθισται.

Ο κος Νίκας αναφέρεται εκτενώς και στους παράγοντες της Αργολίδας που δεν μπορούν να συνεννοηθούν, βάζοντας μπροστά τον εγωισμό τους.

Να ακούσει δημοσίως ο Άδωνις

Στη δήλωσή του ο κος Νίκας ανέφερε:

«Προφανώς καταλαβαίνετε ότι εγώ καλώ. Ο Περιφερειάρχης. Ήταν ένα θεσμικό ατόπημα από πλευράς κου Γεωργιάδη. Είναι ξεκάθαρο. Όταν ερχόμαστε σε ένα χώρο, ερχόμαστε να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα.

Τον ενημερώνω λοιπόν αν θέλει να το ακούσει δημοσίως ότι η Αργολίδα είναι ο νομός με τα περισσότερα προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και όταν ερχόμαστε σε ένα χώρο διοικητικό, όπως είναι η έδρα της Περιφέρειας που ανήκει στο λαό, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα”.

Εν κρυπτώ από δημοσιογράφους

Και προσθέτει ο κος Νίκας: “Συζητάμε για προβλήματα και καλούμε στη συνέχεια τους δημοσιογράφους και τους ενημερώνουμε για τα προβλήματα για τα οποία συζητήσαμε και για τις θέσεις της κυβέρνησης. Γι’ αυτό μίλησα για παρέκκλιση θεσμική. Και θεωρώ ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί αυτό ως θέμα. Μια προσφορά στο λαό της Αργολίδας ήταν να μιλήσουμε για τα προβλήματά του, να ακούσουμε τις θέσεις της κυβέρνηση γι’ αυτά τα προβλήματα, είναι πάνω από δέκα. Είναι ο νομός με τα σοβαρότερα προβλήματα σε επίπεδο υποδομών, να καλέσουμε εσάς (σσ. τους δημοσιογράφους) να σας ενημερώσουμε για το τί είπαμε. Εν πάση περιπτώσει είναι κάτι το οποίο έγινε και για εμένα έχει λήξει, αλλά η θέση μου σε αυτό το θέμα είναι αυτή ακριβώς”.

Ο Σχοινοχωρίτης

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, στο γραφείο του οποίου έγινε η μυστική συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, απουσία του Παναγιώτη Νίκα, όταν ρωτήθηκε χθες από το anagnostis.org είχε δηλώσει:

«Ζήτησε ο υπουργός να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για την απουσία Νίκα.

Απαίσια μορφή λαϊκισμού

Εντωμεταξύ, ο κος Νίκας δεν περιορίστηκε στα παραπάνω, αλλά έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα αίτια των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αργολίδα, ρίχνοντας τα βέλη του στους τοπικούς παράγοντες: “Οι παράγοντες οι οποίοι εκπροσωπούν την Αργολίδα πρέπει να συνεννοηθούν. Μια κύρια αιτία των πολλών προβλημάτων που συσσωρεύονται εδώ είναι η έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης. Πρέπει να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματά μας, να βρούμε λύσεις και να μην κυριαρχεί η αντιπαλότητα, η ομαδοποίηση της πολιτικής ζωής, ή ένταση και η σύγκρουση. Είναι μία διαπίστωση ότι ο νομός Αργολίδας είναι ο νομός ο οποίος έχει τις μεγαλύτερες εντάσεις. Χωρίς συνεννόηση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ο τοπικισμός, αυτή η απαίσια μορφή λαϊκισμού, μόνο προβλήματα δημιουργεί. Επομένως πρέπει να τα υπερβούμε όλα αυτά. Να υπερβούμε τους εγωισμούς μας, να υπερβούμε το σαρκίο μας και να βρούμε έναν τρόπο συνεργασίας”.

Και καταλήγει στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Νίκας: “Για όλα τα προχθεσινά, εγώ στενοχωρήθηκα, αλλά τα ξέχασα ήδη. Είμαι στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, έχω βοηθηθεί από τον κο Γεωργιάδη και το αναγνωρίζω αυτό, αλλά εδώ έχουμε έναν λαό, έχουμε προβλήματα και πρέπει να τα επιλύσουμε».

Σχόλια

Exit mobile version