home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσήνη: Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας με δήμους Ουγγαρίας, Λιθουανίας, Ιταλίας και Μάλτας, στο πλαίσιο του προγράμματος Youth for Europe

Διαπολιτισμική και κοινωνική ευαισθητοποίηση των νέων στις τοπικές κοινωνίες της Ευρώπης, στην ατζέντα της συζήτησης
Μεσσήνη 2

Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας με δήμους από την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και τη Μάλτα, υπογράφηκε χθες Κυριακή 15 Μαΐου, στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος “Youth for Europe” (Y4EU).

Το σύμφωνο υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, του δημάρχου του Δήμου Felsolsolca της Ουγγαρίας Tamas Szarka, του δημάρχου του Δήμου Paneveys της Λιθουανίας Rytis Rackauskas, του δημάρχου του Sorano της Ιταλίας Vanni Pierandrea, του εκπροσώπου του Δήμου Saint Julien’s της Μάλτας Guido Dalli και της εκπροσώπου της Lighthouse Languages από την Ιταλία Letizia Tessicini.

Μεσσήνη 3
Φωτό: Δήμος Μεσσήνης

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα διαπολιτισμικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των νέων, στις τοπικές κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετείχαν, παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Δήμων τους και τις σχετικές δράσεις για τους νέους, στην αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Χώρου Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δημοτικού σχολείου Καρτερολίου.

Μεσσήνη 5
Φωτό: Δήμος Μεσσήνης

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε καλλιτεχνικό εργαστήρι κεραμικής που πραγματοποιήθηκε από την ΡΕΚΤΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, και τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν θα αποδοθούν στη συνέχεια στο Δήμο Μεσσήνης.

Μεσσήνη 4
Φωτό: Δήμος Μεσσήνης

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εργαστήρι γευσιγνωσίας, όπου οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ομάδων παρουσίασαν αντιπροσωπευτικό γεύμα του τόπου τους, με σκοπό την ανάδειξη της διαπολιτισμικής γαστρονομικής ταυτότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών συμμετοχής.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου,πρώτη ημέρα περιήγησης των συμμετεχόντων στον Δήμο Μεσσήνης, έγινε ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Ανδρομονάστηρο.

Μεσσήνη 1
Φωτό: Δήμος Μεσσήνης

Με την υπογραφή του συμφώνου φιλίας και συνεργασίας ανοίγει ο δρόμος για την ανταλλαγή απόψεων και δράσεων στις χώρες του οργανισμού με στόχο τη δραστηριοποίηση των νέων στις τοπικές κοινωνίες των ευρωπαϊκών Δήμων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis