home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: «Μουσικές με χρώματα και αρώματα από τη Σμύρνη που αγαπήσαμε»

Σε Νέα Κίο, Ναύπλιο και Άργος το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Το Μουσικό σχολείο Αργολίδας στην Ζάκυνθο

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, το τριήμερο 13,14 και 15 Μαΐου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου, στην τοπική κοινότητα, ανοίγουν τις πόρτες και βρίσκονται σε μια πλατεία, άλλοτε της Νέας Κίου, άλλοτε του Ναυπλίου και άλλοτε του Άργους, με «Μουσικές με χρώματα και αρώματα από τη Σμύρνη που αγαπήσαμε».

Το Μουσικό σχολείο Αργολίδας στην Ζάκυνθο
Φωτό: Αρχείο

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, στην πλατεία της Νέας Κίου, στις 8 το βράδυ, το Παραδοσιακό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας συμμετέχει στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με θέμα «Μουσικές με χρώματα και αρώματα από τη Σμύρνη που αγαπήσαμε».

Το Σάββατο 14 Μαΐου,στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία από το Λαϊκό Σύνολο και το Σύνολο Πνευστών του Μουσικού Σχολείου, με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Μπιθικώτση και θα παρουσιάσουν ένα μουσικό αφιέρωμα με θέμα «Από τις μνήμες της Σμύρνης στην Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη».

Την Κυριακή 15 Μάιου, στις 8.30το βράδυ, στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος, το Κιθαριστικό Σύνολο και το Σύνολο Πνευστών με τη συμμετοχή του Συνόλου Κρουστών του σχολείου θα παρουσιάσουν μια συναυλία «Εν χορδαίς και… πνευστοίς».

Για μια ακόμη φορά το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας εντυπωσιάζει ντόπιους και επισκέπτες με το εξαιρετικό και πολυποίκιλο έργο που παρουσιάζει.

Τέτοιου είδους συναυλίες αναβαθμίζουν μουσικά την περιοχή μας και αναδεικνύουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Ο διττός χαρακτήρας των εκδήλωσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι αποτελεί μια καθηλωτική και αμφίδρομα ωφέλιμη εμπειρία, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς και το κοινό. Μέσα από τις δράσεις και την εξωστρέφεια του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στην τοπική κοινότητα, δίνεται στους μαθητές η ευκαιρία να προβάλλουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, να εδραιώσουν την εμπιστοσύνη στις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει και να αναδείξουν την προσωπικότητα και το ταλέντο τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis