home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: 6ος καλύτερος προορισμός για γραφικές διαδρομές στον κόσμο, για το 2022

Ανεβαίνουν παγκόσμια οι τουριστικές «μετοχές» της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας
Καλαμάτα 1

Στην 6η θέση της λίστας με τους προορισμούς με τις γραφικότερες διαδρομές παγκοσμίως για το 2022, που κατήρτισε το DiscoverCars.com, μετά από βαθμολόγηση περισσοτέρων από 140.000 τουριστών από όλον τον κόσμο, βρίσκεται η Καλαμάτα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα βαθμολόγησαν τις πιο γραφικές διαδρομές για οδήγηση, με βάση τις δικές τους εμπειρίες. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και περιλαμβάνουν τοποθεσίες από όλες σχεδόν τις ηπείρους.

Η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, χαρακτηρίζεται από την ιστοσελίδα σαν μια πόλη με μεσογειακή ομορφιά και ρουστίκ γοητεία, ικανή να κλέψει την καρδιά των επισκεπτών.

Καλαμάτα
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Η οδήγηση στα λιθόστρωτα δρομάκαι της παλιάς πόλης, οι επισκέψεις σε εμβληματικούς βυζαντινούς ναούς, μοναστήρια και φρούρια αλλά και οι υπέροχες παραλίες δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους χιλιάδες τουρίστες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Πάνω από την Καλαμάτα, στην ίδια λίστα, βρίσκονται το Ivalo στη Φινλανδία, το Inverness στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Victoria στις Σεϋχέλλες, το Rovaniemi (το χωριό του Άη Βασίλη) στη Φινλανδία και το Bridgetown στα Μπαρμπέιντος.

Όπως όλα δείχνουν, οι τουριστικές «μετοχές» της Καλαμάτας ανεβαίνουν συνεχώς, κάνοντας παγκόσμια γνωστή τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και προσελκύοντας χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες.  

Πηγή: DiscoverCars.com

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis