home design 800x400

Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα-Στις 7 οι ανακοινώσεις από τον Κ. Μητσοτάκη

Αύριο το πρωί η εξειδίκευση των μέτρων για τα νοικοκυριά

Το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα θα ανακοινώσει επίσημα σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αύριο στις 8.30 το πρωί θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων για τα νοικοκυριά.

Φωτό: Αρχείο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η στήριξη θα είναι οριζόντια και θα αφορά όλα τα νοικοκυριά και όχι μόνο τις κύριες κατοικίες.

Θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στους λογαριασμούς των οικιακών καταναλωτών, με επέκταση και για καταναλώσεις πανω απο 300 κιλοβατορες το μήνα.

Παράλληλα, αναμένεται πακέτο αναδρομικής στήριξης των οικιακών καταναλωτών, προκειμένου να απορροφηθεί μέρος της αύξησης στο κόστος ηλεκτρισμού, για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, με βασικό στόχο ο τελικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά να πέσει στα επίπεδα του 2020.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 8.30 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων για το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που αντιμετωπίζουν κάθε μήνα τα νοικοκυριά.

Σχόλια

Exit mobile version