home design 800x400

Ναύπλιο: Έριξε το γάντι ο Ορφανός για τα ενδοπαραταξιακά παρατράγουδα

Στον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Πέμπτης, διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ

Απάντηση για τη διαμάχη που εκτυλίχθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου την Παρασκευή 19 Απριλίου, ανάμεσα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ευάγγελου Λαμπρόπουλου και του νεοεισερχόμενου Δημοτικού Συμβούλου Δημητρίου Καραγιάννη δίνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός.

Ο κ. Ορφανός τονίζει ότι αυτό πυροδότησε αβάσιμα σχόλια και εικασίες για προσωπικές στρατηγικές και κρυφές ατζέντες, ενώ συνέχισε λέγοντας πως αυτά «δεν συνάδουν με τον αξιακό κώδικα αυτής της δημοτικής αρχής. Δεν θα ανεχθώ καμία παρέκκλιση από τους στόχους που έχουμε θέσει ως παράταξη, από τις αρχές που διακηρύξαμε και βάσει αυτών μας ψήφισαν οι Δημότες με συντριπτικό ποσοστό».

Επίσης, σημείωσε πως «αν κάποιος δεν επιθυμεί να ανταποκριθεί στη συλλογική δράση και προτιμά να λειτουργεί ατομικά, χωρίς την έγκριση τη δική μου ως Δημάρχου καθώς και τη συνεργασία των συναδέλφων του, δεν έχει θέση στην παράταξή μας, και θα απαιτήσω να παραιτηθεί από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί».

Στον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Πέμπτης, διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ.

Αντιπαράθεση Λαμπρόπουλου – Καραγιάννη

Η αντιπαράθεση είχε ως βασικό θέμα τη ψήφιση των όρων δανεισμού του Δήμου Ναυπλιέων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Συγκεκριμένα, ο νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραγιάννης, αντικαταστάτης της Νάντιας Αναστασίου, επιχείρησε να θέσει ερωτήσεις στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Φραγκιουδάκη, με ενδεχόμενη πρόθεση να ψηφίσει υπέρ του δανεισμού.

Τότε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος τον διέκοψε.

Στη συνέχεια, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ντίνα Καραγιάννη πήρε αποστάσεις από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλη Λαμπρόπουλο: «Πρώτη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα του κυρίου Δημήτρη Καραγιάννη. Του εύχομαι, καλή θητεία και εποικοδομητική για το καλό του δήμου μας. Θεωρώ ότι σήμερα η λεκτική επίθεση που του έγινε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου είναι άδικη και άτυχης. Ο πρόεδρος μίλησε για λογαριασμό του, τι έχει γίνει μεταξύ τους, την προηγούμενη θητεία τους, είναι αδιάφορο… Δεν συμφωνώ με την άποψη του», έγραψε η Ντίνα Καραγιάννη, παίρνοντας το μέρος του δημοτικού συμβούλου, ο οποίος εκπροσωπεί την «Επόμενη Μέρα» του Δημήτρη Κωστούρου’.

Ορφανός: Δεν θα ανεχθώ καμία παρέκκλιση από τους στόχους που έχουμε θέσει

Σχετικά με αυτό το περιστατικό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρει:

«Επειδή κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων έλαβε χώρα μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του νεοεισερχόμενου Δημοτικού Συμβούλου κου Δημητρίου Καραγιάννη, η οποία πυροδότησε αβάσιμα σχόλια και εικασίες για προσωπικές στρατηγικές και κρυφές ατζέντες, οφείλω να τονίσω τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τον σημαντικό θεσμικό ρόλο να προεδρεύει των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να διευθύνει τη συνεδρίαση και να λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή της. Ο κος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος έχει υπηρετήσει τον θεσμικό του ρόλο με συνέπεια, σεβόμενος απόλυτα την σημαντική θέση του, καταφέρνοντας να κρατήσει με επιτυχία μία ιδιαίτερα δύσκολη ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας της έκφρασης των απόψεων όλων των συμμετεχόντων και της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων του ΔΣ.

Επίσης, δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι ο κος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος δεν είναι μόνον ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ναυπλιέων. Είναι ταυτόχρονα ένας έμπειρος δημοτικός σύμβουλος με πολυετή ιστορία στην αυτοδιοίκηση και τεκμηριωμένη πολιτική άποψη περί των πεπραγμένων στον Δήμο μας. Αυτήν την πολιτική του άποψη έχει αναμφισβήτητα το δικαίωμα και ο ίδιος να την εκφράζει μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε επιδιώκει με σεβασμό να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι προσωπικές στρατηγικές και οι κρυφές ατζέντες δεν συνάδουν με τον αξιακό κώδικα αυτής της δημοτικής αρχής. Δεν θα ανεχθώ καμία παρέκκλιση από τους στόχους που έχουμε θέσει ως παράταξη, από τις αρχές που διακηρύξαμε και βάσει αυτών μας ψήφισαν οι Δημότες με συντριπτικό ποσοστό.

Είμαι αποφασισμένος και με κάθε κόστος, να πετύχω με τη βοήθεια όλων μας, στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας.

Εάν αντιληφθώ, ότι κάποιος δεν επιθυμεί να ανταποκριθεί στη συλλογική δράση και προτιμά να λειτουργεί ατομικά, χωρίς την έγκριση τη δική μου ως Δημάρχου καθώς και τη συνεργασία των συναδέλφων του, δεν έχει θέση στην παράταξή μας, και θα απαιτήσω να παραιτηθεί από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί.

Καθήκον αυτής της δημοτικής αρχής είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, με σοβαρότητα, ταπεινότητα και διαφάνεια, για να πετύχουμε να αλλάξουμε τον Δήμο μας και να προσφέρουμε στους δημότες μας την καθημερινότητα που τους αξίζει.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας και αυτήν θα κάνουμε πράξη».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Γιάννης Κύπρου

    Σας εύχομαι καλή δύναμη ! Η πληοψηφία των πολιτών σας το εύχεται. Να διοικήται με σύνεση υπευθυνότητα και να είσται σίγουροι πως θα σας στηρίξουν όλοι. Ηδη βλέπουμε τις αλλαγές στον δήμο. Οντως μας χαρίζεται μια καθημερινότητα που μας αξίζει ! και όλπι ελπίζουμε ! Νάστε καλά, δυνατοί και καλή δύναμη. Γιάννης Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version