home design 800x400

Αίσχος στο Ναύπλιο: Βανδαλίζουν την ιστορία της χώρας

Χωρίς αιδώ καταστρέφουν τον Ενετικό Προμαχώνα και τα κανόνια στα 5 Αδέρφια

Χωρίς αιδώ καταστρέφουν τον Ενετικό Προμαχώνα και τα κανόνια στα 5 Αδέρφια, στο Ναύπλιο. Άγνωστοι βανδαλίζουν την ιστορία της χώρας, αφήνοντας ντροπιαστικά αποτυπώματα στα Μνημεία.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του anagnostis.org αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο Ελληνικό κράτος, που δεν σέβεται τον εαυτό του και δεν προστατεύει την περιουσία του.

Περαστικοί, ξένοι και ντόπιοι μένουν άφωνοι αντικρίζοντας την καταστροφή που έχει συντελεστεί στο Ναύπλιο. Οι φωτογραφίες με γκράφιτι στον Ενετικό Προμαχώνα, κάτω από τα 5 Αδέρφια καθώς και οι «ζωγραφιές» με γραφίτη πάνω στα ιστορικά Ενετικά κανόνια που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία από το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία, αποτυπώνουν την παρακμή.

ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis

Η φύλαξη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία της συγκεκριμένης περιοχής στο Ναύπλιο, φαίνεται ότι είναι ελλιπής και ο καθένας μπορεί να βανδαλίζει την ιστορία. Οι δράστες παραμένει άγνωστο αν θα εντοπιστούν, αφού προφανώς δεν υπάρχουν ούτε κάμερες που θα είχαν καταγράφει τις πράξεις τους.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Συμφωνώ απολύτως με μια διόρθωση μόνο. Ντροπή για τον σύγχρονο ΕΛΛΗΝΑ, που δεν σέβεται τον εαυτό του και δεν προστατεύει την περιουσία του. Ναι οι κάμερες χρειάζονται και η φύλαξη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα βοηθούσε αλλά πάνω απ’ολα χρειάζεται παιδεία. Εκεί έχουμε την μεγάλη έλλειψη!

Exit mobile version