home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: “Ανήσυχοι” μαθητές λυκείου θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι

Έμαθαν τα μυστικά της «Ελευθερίας» για να βελτιώσουν το μαθητικό περιοδικό που εκδίδεται στο Ναύπλιο
Μαθητές 1ου Λυκείου Ναυπλίου

Τα μυστικά του καλού δημοσιογράφου θέλησαν να μάθουν «ανήσυχοι» μαθητές του 1ου Λυκείου Ναυπλίου, που έχουν το ρόλο του δημοσιογράφου και εκδίδουν το μαθητικό περιοδικό «Φλασάκι». Βρέθηκαν στην Καλαμάτα και δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής να επισκεφθούν την εφημερίδα «Ελευθερία».

Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης από το Ναύπλιο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα στάδια έκδοσης της εφημερίδας και λειτουργίας της ενημερωτικής ιστοσελίδας, αλλά και να λύσουν τις απορίες τους γύρω από το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Το μεράκι του δημοσιογράφου το κόλλησαν» άλλωστε στο σχολείο τους συνεχίζοντας την έκδοση του μαθητικού περιοδικού «Το Φλασάκι», το οποίο περιλαμβάνει επίκαιρα θέματα που απασχολούν τη νεολαία (bullying, νεανική παραβατικότητα κ.α.), αλλά και συνεντεύξεις ατόμων από τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο.

Τα παιδιά πραγματοποιούν τριήμερη εκδρομή στη Μεσσηνία και με βάση την Καλαμάτα περιηγούνται σε σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (Πύλος, Αρχαία Μεσσήνη, Μουσείο Ενδυμασίας “Β. Καρέλια” κ.α.).

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ναυπλίου, μαθαίνοντας από τις δημοσιογραφικές τους αναζητήσεις επιστρέφοντας θα εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στην εφημερίδα της Καλαμάτας, στην επόμενη έκδοση του μαθητικού περιοδικού του σχολείου τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis