home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Πρωτομαγιά ως απεργία στην Αργολίδα

Νέα καλέσματα για τη συγκέντρωση στο Ναύπλιο την Κυριακή. Τι λένε για την εργατική πρωτομαγιά Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας

|

Χρόνος ανάγνωσης

5 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Η Πρωτομαγιά ως απεργία στην Αργολίδα
Πρωτομαγιάτικη πορεία στο Ναύπλιο

Νέες ανακοινώσεις για την εργατική πρωτομαγιά από σωματεία και φορείς της Αργολίδας, καλούν μεταξύ άλλων στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη 2022, στις 10:30 πμ στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Οι απεργιακές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αποτελούν σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης για την καταδίκη της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων. Πρόκειται για μια πολιτική εχθρική προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Μια πολιτική που έχει στον πυρήνα της το κυνήγι του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Αυτή είναι η πολιτική που οδηγεί καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια σε ολοένα και μεγαλύτερα αδιέξοδα και δυσκολίες, που τσακίζει τα μεροκάματα και τις συντάξεις, παραδίδει την κοινωνική ασφάλιση στα χέρια των ιδιωτών, ορθώνει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, μετατρέποντάς τα από δικαιώματα σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα. Είναι η ίδια πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση και στη φτώχεια το λαό μας μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, τις συνεχείς ανατιμήσεις, την ενεργειακή φτώχεια. Αποτελούν πρόκληση οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και των κάθε λογής στηριγμάτων της στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα για την αύξηση – κοροϊδία του κατώτατου μισθού ή για τα επιδόματα πείνας, που παρουσιάζει ως πανάκεια για τη φτώχεια.

Οι λαϊκές ανάγκες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν πρόκειται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Συνθλίβονται στις μυλόπετρες της λογικής “κόστους – οφέλους”, ενώ την ίδια ώρα δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, αλλά αντίθετα, εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, για τις εξοπλιστικές δαπάνες ως προς το ΑΕΠ της.

Είναι η ίδια επικίνδυνη πολιτική που στρώνει το δρόμο για το πολεμικό σφαγείο μέσω του βαθέματος της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, της αναβάθμισης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, της μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο αλλά και σε στόχο αντιποίνων μέσω των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, της αποστολής πολεμικού υλικού και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό.

Η πάλη για το μεροκάματο, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για δουλειά με δικαιώματα, για ασφάλιση, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος, για πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Η μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και αλληλεγγύης στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαών όλου του κόσμου!

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπλίας – Ερμιονίδας αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Εργαζόμενοι – Άνεργοι – Συνταξιούχοι,

Η 1η Μάη, αποτελεί ημέρα μνήμης και αγώνα για τους καταπιεσμένους και αδικημένους του πλανήτη που 136 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο, συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους και βροντοφωνάζουν όλοι μαζί: φτάνει πια η φτώχεια, η αδικία, η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η βαρβαρότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, οι πόλεμοι και η τρομουστερία, η οικολογική καταστροφή.

Οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, αλλά και οι συνταξιούχοι, βιώνουν τα καθημερινά αδιέξοδα και προβλήματα που δημιουργεί μια μακροχρόνια νεοφιλελεύθερη, αντεργατική πολιτική, η οποία μονομερώς και άδικα παίρνει αποφάσεις και μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους και τους φτωχούς, ενώ ευνοούν τους ισχυρούς και τους πλούσιους.

Μέσα σ΄ αυτό το ζοφερό διαμορφούμενο περιβάλλον το οποίο επιδεινώθηκε και με τον πόλεμο στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ καθώς και με την τεράστια ενεργειακή κρίση που προέκυψε:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις
  • σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα
  • επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751€,
  • ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
  • Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές
  • προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του
  • διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας

Ζητούμε άμεσα μέτρα για:

  • την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων .
  • την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.
  • την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • τον κοινωνικό έλεγχο του Κράτους για λογοδοσία και  διαφάνεια.
  • δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότησή του
  • δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας, πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
  • αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική , προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, ενίσχυση της φροντίδας ηλικιωμένων και των ΑμΕΑ.
  • δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής.
  • αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
  • προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ 2022»

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας σημειώνει:

«Με αφορμή την πιο τρανή γιορτή της τάξης μας το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ σας καλεί πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να βρεθούμε στο  «ιερό  πεζοδρόμιο» του αγώνα.

Το δικαίωμα το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας να ζούμε σε ένα κόσμο ασφαλή και ειρηνικό, το να έχουν όλοι και όλες δικαίωμα στην εργασία και από αυτή να ζουν αξιοπρεπώς, το δικαίωμα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των νέων παιδιών να απολαμβάνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού δε χωράνε στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημά τους που έχει για θεό το καπιταλιστικό κέρδος.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση τιμής της εργατικής πρωτομαγιάς  που οργανώνουν σωματεία και φορείς την Κυριακή 1η του Μάη στις 10:30 πμ στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

  • ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis