home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Ετοιμάζεται νέο γιουρούσι Αθηναίων την Πρωτομαγιά – Οι προκρατήσεις για το τριήμερο

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 257 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και για το τριήμερο διατίθενται μόλις 23. Ποιο είναι το κόστος.
Πολύς κόσμος στο Ναύπλιο τις απόκριες 2022 (6)

Ένα ακόμα τριήμερο ξεκούρασης βρίσκεται προ των πυλών, με την Πρωτομαγιά να έχει μεταφερθεί για τη Δευτέρα, κάτι που αναμένεται να γεμίσει και πάλι τους δημοφιλείς προορισμούς κοντά στην Αθήνα. Οι προκρατήσεις στο Ναύπλιο για αυτοτελή καταλύματα τύπου Airbnb ήδη φθάνουν το 91%, παρά τις σχετικά τσιμπημένες τιμές.

Μετά τις μίνι διακοπές του Πάσχα, την τιμητική τους θα έχουν εκτός από τα νησιά και οι δημοφιλείς ηπειρωτικοί προορισμοί, όπως φαίνεται από τα στοιχεία των κρατήσεων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πώς πάνε οι προκρατήσεις για το τριήμερο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, οι προκρατήσεις σε ακίνητα, κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Ναύπλιο) κυμαίνονται από 79% έως 90%.

Κινητικότητα με προκρατήσεις από 45% έως 74% καταγράφουν ηπειρωτικοί προορισμοί όπως Λεωνίδιο, Παραλία Τυρός και τα παράλια του Νομού Ηλείας (Κατάκολο, Κουρούτα, Δουνέικα, Σκαφιδιά).

Θα ανέβουν κι’ άλλο οι κοντινοί στην Αθήνα προορισμοί

«Θεωρούμε ότι όσο θα πλησιάζουμε στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οι προκρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων αφορούν αποκλειστικά αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Η δυναμικότητα σε πολλούς προορισμούς είναι περιορισμένη, ενώ το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προκρατήσεων.

Τι συμβαίνει στην Πελοπόννησο

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την AirDNA, 541 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η διαθεσιμότητα για το τριήμερο 29/4 έως 2/5 είναι 113 κατοικίες. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 79% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 240€ έως 390€.

Λεωνίδιο-Τυρός

Στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 257, με τη μεγαλύτερη δυναμική να καταγράφεται στο Λεωνίδιο (79 ακίνητα) και στη παραλία Τυρός (42 ακίνητα). Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στο Λεωνίδιο είναι 27 και στην Παραλία Τυρός 19. Οι προ-κρατήσεις στο Λεωνίδιο είναι 66% και στην Παραλία Τυρός 54%. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 170€ έως 190€ και από 150€ έως 210€, αντίστοιχα.

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 257 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) και για το τριήμερο διατίθενται μόλις 23. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 180€ έως 330€. Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 91%.

Νομός Ηλείας

Η δυναμική στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 264 κατοικίες. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς κυμαίνονται στο 45%. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις είναι από 159€ έως 315€. Στη Ζαχάρω κατοικία 40τ.μ. μισθώνεται προς 159€, στα Δουναίικα κατοικία 60τμ προς 161€, στο Κατάκολο κατοικία 100τ.μ. προς 236 € και στη «Μύκονο» της Πελοποννήσου, τη γνωστή Κουρούτα, κατοικία 60τ.μ. μισθώνεται προς 315€ για το τριήμερο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis