home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Απεργιακή συγκέντρωση πρωτομαγιάτικα στο Ναύπλιο

Τι αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους-Μυκηνών.

Απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μάη στην Πλατεία Καποδίστρια, στο Ναύπλιο, στις 10:30 το πρωί.

Ανακοινώσεις και καλέσματα έχουν ήδη γίνει από διάφορα εργατικά σωματεία και συλλόγους, ως είθισται.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

«Η 1η Μάη είναι ημέρα έμπνευσης και αλληλεγγύης για όλη την εργατική τάξη, τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμάμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που φυλακίστηκαν, βασανιστήκαν, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης μας, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο που χάραξαν με το αίμα τους οι ήρωες της τάξης μας! Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους της Αργολίδας, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στο λαό της Ουκρανίας που με ένα νέο πολεμικό σφαγείο ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ , χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, το σπίτι του, ξεριζώνεται από τον τόπο του για το μοίρασμα των εδαφών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου, είναι ήδη μεγάλες τόσο για τον ουκρανικό λαό όσο και για το Ρωσικό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, συνειδητά έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν όλες οι βάσεις που σκορπούν το θάνατο, ματοκυλάνε λαούς, διαλύουν χώρες για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών κολοσσών. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!

Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε τώρα με τον πόλεμο στη γειτονιά μας, όχι μόνο δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την εξαθλίωση, τους πόλεμους.

Στις αποθήκες, τα supermarket, τα γραφεία βιώνουμε καθημερινά τους εντατικούς ρυθμούς δουλειάς, τη δουλειά τις Κυριακές, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που έχουν σαν συνέπεια να πολλαπλασιάζονται τα εργατικά ατυχήματα. Την ίδια στιγμή στενάζουμε από τις τεράστιες ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα που κάνουν την κατάσταση για κάθε εργαζόμενο και τις οικογένειες μας καταστροφική.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για ΕΜΑΣ, δεν πρέπει να δείξουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας λένε «κάντε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη.

Βάζουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση τους!

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, μέσα από το Σωματείο μας. Μόνο έτσι μπορεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος, με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους και την ακρίβεια πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι δυνατότητες της εποχής μας, η επιστημονική γνώση, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγής, μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερες ώρες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους ζωής.

Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση στο σωματείο μας,Δυναμώνουμε τον αγώνα μας συλλογικά! Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες.

Συνάδελφοι να θυμάστε τα λόγια του ποιητή…«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,  ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ, ΠΛ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, 10:30πμ, ΝΑΥΠΛΙΟ»

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους-Μυκηνών

«Η 1η του Μάη του 2022 βρίσκει την ανθρωπότητα σε μια αβεβαιότητα που επιβάλλεται από τις πολεμοκάπηλες επεμβάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και απειλούν την παγκόσμια ειρήνη. Ταυτόχρονα η κατάσταση των εργαζομένων αλλά και εμάς των συνταξιούχων επιδεινώνεται. Οι κερδοσκόποι, εκμεταλλευόμενοι κάθε ανώμαλη συγκυρία, εξανεμίζουν τις συντάξεις μας. Τα θεμελιώδη κοινωνικά μας δικαιώματα για δωρεάν δημόσια υγεία και για αξιοπρεπή διαβίωση φαλκιδεύονται και οδηγούμαστε σε μια πορεία φτωχοποίησης και αβέβαιης διαβίωσης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης σε όλους όσους αγωνίστηκαν και πότισαν με ιδρώτα και αίμα το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια ζωή με ασφαλή και σίγουρη εργασία. Τιμάμε αυτούς που αποτελούν φάρο, για ζωή χωρίς εξαρτήσεις κι επιβολές, με ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες δουλειάς. Τιμάμε και θυμόμαστε τους εργάτες του Σικάγο, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, τους εκτελεσθέντες στην Καισαριανή και όλους τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία.

Τα τελευταία, ειδικά, 15 χρόνια, μια σειρά αντεργατικών και αντισυνταξιοδοτικών νόμων καθήλωσαν τους συνταξιούχους σε μια υποβαθμισμένη συνθήκη, για την αποτίναξη της οποίας απαιτείται επίμονος αγώνας, συσπείρωση, ενότητα και επαγρύπνηση.

Εμείς οι πολιτικοί συνταξιούχοι της Αργολίδας, συμμετέχουμε σε κάθε ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση, μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις, για διεκδίκηση της αξιοπρεπούς οικονομικής διαβίωσής μας, για την ισότιμη μεταχείριση των συνταξιούχων, για ουσιαστικές αυξήσεις των συντάξεών μας που πλήττονται από την ακρίβεια, για την άμεση έκδοση των συντάξεων, για τη χορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, για πραγματικές επικουρικές συντάξεις, για δωρεάν παροχές υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, όπως αρμόζει σε κάθε κράτος πολιτισμένο, σε κάθε κράτος πρόνοιας, όπως αρμόζει στους συνταξιούχους που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα κι έσωσαν την πατρίδα από την χρεοκοπία.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button