home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος : Εντολή ετοιμότητας σε όλα τα νοσοκομεία για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά

Κανένα κρούσμα και κανένα ύποπτο περιστατικό ως σήμερα στη χώρα
Νοσοκομείο Άργους

Σε πλήρη ετοιμότητα για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά τέθηκαν από χθες όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, μετά από εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη.

Σε σχετικό έγγραφο αλλά και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τους διοικητές των νοσηλευτικών μονάδων, ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε για το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε επαγρύπνηση για τον έγκαιρο εντοπισμό και την καταγραφή πιθανών κρουσμάτων.

Νοσοκομείο Ναυπλίου
φωτογραφία αρχείου

Μέχρι σήμερα κανένα περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στην Πελοπόννησο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς υπάρχει κινητικότητα παγκοσμίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε  ότι ως την 21η Απριλίου είχαν καταγραφεί περίπου 190 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε παιδιά ,στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, στο Ισραήλ, στη Δανία, στην Ιρλανδία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στη Γαλλία, στη Ρουμανία και στο Βέλγιο, με τις 114 να έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένα τουλάχιστον παιδί πέθανε .

Τα παιδιά που παρουσίασαν οξεία ηπατίτιδα ήταν ηλικίας μεταξύ του ενός μήνα και των 16 ετών. Τα 17 κρίθηκε πως χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος ενώ δεν αποκαλύπτεται καμία λεπτομέρεια για το παιδί που υπέκυψε, ούτε πού καταγράφηκε ο θάνατος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Δεν χρειάζεται πανικός, η ηπατίτιδα είναι γνωστή σε εμάς. Αν το παιδί έχει κάποια συμπτώματα που μοιάζουν με της γαστρεντερίτιδας, δηλαδή εμετούς και διάρροια, πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρό τους ο οποίος ξέρει και το ιστορικό για να αντιμετωπιστεί καταλλήλως η κατάσταση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis