home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Αντιδράσεις για το Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου με τη ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μιλά για «σύμβαση με σκοπιμότητα» και καταψηφίζει την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
συμφωνο συνομοσπονδία χαντμπολ

Ως σύμβαση με σκοπιμότητα χαρακτηρίζει το Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Ναυπλιέων με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ», η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου και δηλώνει πως θα καταψηφίσει την εισήγηση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι με τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης, σήμερα Τετάρτη.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., η δημοτική παράταξη επισημαίνει πως οι δημότες Ναυπλίου δεν έχουν να ωφεληθούν σχεδόν τίποτα από τέτοιες συμβάσεις ενώ  θα υποχρεωθούν να συνεισφέρουν από την τσέπη τους για άσκοπες εξυπηρετήσεις και τονίζει ότι εναντιώνεται στη λογική να πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν άλλοι είτε σε χρήμα είτε σε δημόσιες σχέσεις είτε σε ταξιδάκια  αναψυχής.

Ολόκληρη η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου αναφέρει:

«ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ 

Την Τετάρτη 27- 4 -22 καλούμαστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς  (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) με σκοπό την έγκριση ή όχι συμφώνου συνεργασίας του Δήμου Ναυπλιέων, με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ » και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αλήθεια γιατί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι μικτής (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) όπως γίνονται οι συνεδριάσεις τόσο καιρό;

Μήπως φοβάστε  τη δημοσιοποίηση των απαράδεκτων όρων της σύμβασης;

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση  ο δήμος Ναυπλιέων υποχρεούται να:

1.       Παρέχει επαγγελματικό χώρο πλήρως εξοπλισμένο και επιπλωμένο για να στεγάσει τα γραφεία της εταιρείας

2.       Παρέχει ένα διοικητικό υπάλληλο.

3.       Παρέχει με δικά του έξοδα:

•        Τη μεταφορά του προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας από το αεροδρόμιο στο Ναύπλιο και αντίστροφα

•        Τη διαμονή του προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για περίοδο τριών ημερών

4.       Παρέχει  με δικά του έξοδα τη διαμονή  και τη μεταφορά των μελών της εταιρείας που θα παρευρεθούν στα συνέδρια που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία, καθώς επίσης και τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο Ναύπλιο και αντίστροφα.

5.       Καταθέτει κάθε χρόνο 45.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.

Ανταποδοτικά η Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χειροσφαίρισης  οφείλει:

1.       Να μεταφέρει την έδρα της στο Ναύπλιο.

2.       Να διοργανώνει ένα αθλητικό γεγονός στο Ναύπλιο.

3.       Να διασφαλίσει την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου σε όλα τα γεγονότα ανά τον κόσμο.

Το ερώτημα είναι, ποιοι ωφελούνται από αυτή τη σύμβαση; Ποια σκοπιμότητα και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Γιατί η δημοτική αρχή επιλέγει να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ το χρόνο με αντάλλαγμα δημόσιες σχέσεις; 

Το σίγουρο είναι ότι οι δημότες Ναυπλίου δεν έχουν να ωφεληθούν σχεδόν τίποτα από τέτοιες συμβάσεις. Ενώ  θα υποχρεωθούν να συνεισφέρουν από την τσέπη τους  για άσκοπες εξυπηρετήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει την εισήγηση γιατί εναντιωνόμαστε στη λογική να πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν άλλοι είτε σε χρήμα είτε σε δημόσιες σχέσεις είτε σε ταξιδάκια  αναψυχής.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ναυπλίου

Κώστας Γκόνης

Μαρία Αλημπέρτη»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis