home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εργατικό Κέντρο Αργολίδας: Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά

Το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, στο Άργος, με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην επερχόμενη εργατική πρωτομαγιά ως εξής:

«Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Η Πρωτομαγιά του 2022, βρίσκει τους εργαζόμενους, μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, με τεράστιο κοστος σε ανθρώπινες ζωές.

Οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε τη διαμόρφωση της πολιτικής μέσω απειλών, βίας και αλαζονείας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και πρέπει να παραμείνει προπύργιο της ειρήνης και δημοκρατίας με βάση τις δημοκρατικές αξίες με την αλληλεγγύη και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε υποστεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης και έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και μέσα στα συνδικάτα για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειας μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια.

Ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για:

  • Την αποκατάσταση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και την Δικαιοσυνης στην Ουκρανία.
  • Ουσιαστικό διάλογο για την ειρήνη και την αποτροπή του παγκόσμιου οικονομικού επεκτατισμού και κυριαρχίας με την απειλή χρήσης υπερόπλων και οικονομικής- κοινωνικής εξαθλίωσης και εξόντωσης των λαών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα, αυστηρή προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας, προστασία προϋπηρεσίας και επαγγελματικών ειδικοτήτων, αυστηροποίηση της προστασίας από τις απολύσεις και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις.
  • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751, ρύθμιση του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους ως καθολικά κατώτατα όρια προστασίας.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis