home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Το ‘ριξε στο χορό ο Πουλάς

Ο βουλευτής έδειξε τις χορευτικές του ικανότητες στη Γιορτή της Τουλίπας τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το χάρηκε με τη ψυχή του ο Ανδρέας Πουλάς στη γιορτή για τη μοναδική τουλίπα των Διδύμων που έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο βουλευτής Αργολίδας δεν παρέλειψε να δείξει τις χορευτικές του ικανότητες σε παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.

«Ομολογουμένως ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και οφείλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση και να τους συγχαρώ για την επιτυχημένη διοργάνωση», ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στο περιθώριο της εκδήλωσης.

«Ανάλογες εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα που προάγουν την μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί συμβάλλουν στην ανάδειξη της ταυτότητας κάθε περιοχής», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία που μου επεφύλαξαν».

Από το 1962

Πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν τα δρώμενα που γίνονται προς τιμήν της αυτοφυούς τουλίπας των Διδύμων στα οποία συμμετέχει όλο το χωριό μικροί και μεγάλοι.

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1962. Έκτοτε κάθε Απρίλιο πλήθος κόσμου συρρέει στο όμορφο αυτό χωριό για να γνωρίσει το εξαιρετικό αυτό λουλούδι και να το μαζέψει απ’ τα λιβάδια φτιάχνοντας ανθοδέσμες που οι καλύτερες βραβεύονται από επιτροπή που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό. Κατά τη διάρκεια της γιορτής όλο το χωριό φοράει τα καλά του.

Στα πλαίσια της γιορτής πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, χοροί, τραγούδια, από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής και από τις χορευτικές ομάδες, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button