home design 800x400
home design 1170Χ320

Αποθέωσαν την τουλίπα στα Δίδυμα

Σημαντική προσέλευση κόσμου στην Γιορτή της Τουλίπας τη Δευτέρα του Πάσχα.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αποθέωσαν την τουλίπα στα Δίδυμα
Γιορτή τουλίπας στα Δίδυμα (5)

Στα Δίδυμα Ερμιονίδας με τα ατελείωτα λιβάδια άγριας τουλίπας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου η «γιορτή της τουλίπας» στην οποία αποθεώνεται το ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα φυτό.

Πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν τα δρώμενα που γίνονται προς τιμήν της αυτοφυούς τουλίπας των Διδύμων στα οποία συμμετέχει όλο το χωριό μικροί και μεγάλοι.

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1962. Έκτοτε κάθε Απρίλιο πλήθος κόσμου συρρέει στο όμορφο αυτό χωριό για να γνωρίσει το εξαιρετικό αυτό λουλούδι και να το μαζέψει απ’ τα λιβάδια φτιάχνοντας ανθοδέσμες που οι καλύτερες βραβεύονται από επιτροπή που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό. Κατά τη διάρκεια της γιορτής όλο το χωριό φοράει τα καλά του.

Στα πλαίσια της γιορτής πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, χοροί, τραγούδια, από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής και από τις χορευτικές ομάδες, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Την παράσταση κλέβει η καθιερωμένη παρέλαση των αλόγων του Συλλόγου Ερμιονίδας «Αγάπη για το Άλογο». Παράλληλα διοργανώνεται έκθεση με φωτογραφίες από αντίστοιχες γιορτές προγενεστέρων ετών ενώ σε μια μεγάλη οθόνη προβάλλονται κορυφαίες στιγμές της γιορτής και η ιστορία της, για να θυμούνται με νοσταλγία οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis