home design 800x400
home design 1170Χ320

Από σήμερα Τρίτη οι αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων

35 έως 55 ευρώ για τους δικαιούχους μέσω του Fuel Pass
βενζίνη

Από σήμερα Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Fuel Pass στον ιστότοπο gov.gr, με βάση τον ΑΦΜ των δικαιούχων, αρχής γενομένης σήμερα για όσους λήγουν σε 0 ή 1, ενώ το ποσό που τους αναλογεί κυμαίνεται από 35 έως 55 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής ανά ΑΦΜ θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου ενώ από την 1η Μαΐου η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται αναξάρτητα από τον ΑΦΜ.

Όσοι επιλέξουν να μην πιστωθεί το ποσό σε κάποιον τραπεζικό λογαρισμό αλλά να το πάρουν μέσω της άυλης κάρτας Fuel Pass δικαιούνται πρόθετη ενίσχυση 5 ευρώ.   

βενζίνη 3
Φωτό: pixabay/Skiteerphoto

Η άυλη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιθεί για αγορές καυσίμων σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα, για το μέρος ή το σύνολο του ποσού, για όλα τα καύσιμα, σε μία ή περισσότερες πληρωμές και εγκαθίσταται και ενεργοποιείται μέσω smarthphone.

Οι κάτοχοι του Fuel Pass δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν συναλλαγές στο εξωτερικό, ενώ θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν έως την 31η Ιουλίου.

Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην  άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία νία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωσης στον τραπεζικό λογαριασμό είναι δυνατή και μέσω των  Κ.Ε.Π. και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από τον λήγοντα του ΑΦΜ.

βενζίνη 2
Φωτό: pixabay/JirkaF

Πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

26/4 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

27/4 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

28/4 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,

29/4 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,

30/4 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από την 1η Μαΐου η υποβολή αιτήσεων γίνεται ανεξάρτητα από τον Α.Φ.Μ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis