home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Πώς η πιστοποιημένη παιδική χαρά έγινε πηγή κινδύνων

Κατασκευαστικές αστοχίες από τον εργολάβο σε παιδική χαρά του δήμου Άργους – Μυκηνών. Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Παιδική χαρά Άργος

Μία ακόμα παιδική χαρά στο Δήμο Άργους – Μυκηνών απέκτησε πιστοποίηση ώστε τα μικρά παιδιά να παίζουν με ασφάλεια στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της. Ωστόσο τα χρήματα που ορθώς πλήρωσε ο Δήμος στον εργολάβο για να κάνει τη δουλειά φαίνεται πως δεν αξιοποιήθηκαν στο έπακρο, καθώς στο χώρο παρατηρούνται κατασκευαστικές αστοχίες, σύμφωνα με καταγγελίες περίοικων.

Η νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά στη Νέα Κίο τοποθετήθηκε για να αντικαταστήσει την παλιά μη πιστοποιημένη παιδική χαρά που υπήρχε στον ίδιο στον ίδιο χώρο.

Κατασκευαστικές αστοχίες

Όμως η πραγματικότητα φανερώνει εντελώς το αντίθετο, σύμφωνα με όσα αναφέρει κάτοικος του χωριού, που μας απέστειλε και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Η όλη κατασκευή πάσχει, καθώς το έδαφος είναι παντού με ανωμαλίες με κίνδυνο πτώσης των παιδιών.

Το χώμα παντού βουλιάζει, ενώ -όπως καταγγέλλει- τοποθετήθηκε βρύση χωρίς πρόβλεψη ώστε τα νερά να καταλήγουν κάπου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λιμνάζοντα ύδατα, τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης και τα παιδιά λερώνονται συνέχεια.

Επίσης παντού υπάρχουν μπάζα και σκουπίδια, όπως φανερώνουν οι εικόνες.

Παρά την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου που πλήρωσε για να φτιαχτεί μία νέα σύγχρονη παιδική χαρά για τα παιδιά, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η δουλειά που έγινε από τον εργολάβο δεν ήταν η ενδεδειγμένη και θα απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Οι παιδικές στον δήμο είναι τραγικές. Ειδικά αυτό το πράσινο ύφασμα/τάπητας μες στη βρώμα πως καθαρίζει; Χίλιες φορές χαλίκι.. Όλα, εν τω μεταξύ, είναι ή χαλασμένα ή ετοιμόρροπα. Ακόμα και στο κέντρο του Άργους. Χώρια απο τις πιστοποιήσεις, οι παιδικές χρειάζονται έδαφος, δέντρα, γερά παιχνίδια. Βρείτε μια παιδική χωρίς κάτι χαλασμένο και επικίνδυνο. Γιατί εμείς ψάχνουμε για χρόνια..

  2. Μπράβο για την διαπίστωση του πολίτη της Κιου, αυτό θα τον προβληματίζει ως μοναδικό πρόβλημα στο χωριό του, η διοξίνη που καίει κάθε βράδυ κ εισπνεουν οι κάτοικοι δεν θα τον ενοχλεί, ούτε πως το χωριό του έγινε χωρίς μεταφόρτωσης σκουπιδιών της Πελοποννήσου, όλα καλά λοιπόν η τραμπαλα είναι το πρόβλημα,, τι να πεις;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis