home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Για 400 ανθρώπους σε Άργος και Ναύπλιο το Πασχαλινό τραπέζι στρώνεται από τα συσσίτια

«Να μη λείψει από κανέναν το αρνάκι της Λαμπρής», δηλώνουν οι υπεύθυνοι

Από τα συσσίτια θα στρωθεί φέτος το Πασχαλινό τραπέζι για 400 περίπου συνανθρώπους μας, που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, στο Ναύπλιο και το Άργος.

Στη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, με τις τιμές των αγαθών να εκτοξεύονται καθημερινά, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που βρίσκονται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Όλο και περισσότεροι απευθύνονται πια στα συσσίτια που προσφέρει ο Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο και το Κοινωνικό Μαγειρείο αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Άργος.

Φωτό: Αρχείο

Στο Ναύπλιο, 150 περίπου άτομα σιτίζονται καθημερινά με τα γεύματα που ετοιμάζονται από εθελοντές στην Ευαγγελίστρια.

Έτσι και αύριο, ένα πλούσιο λαμπριάτικο γέυμα με αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, κόκκινα αυγά, σαλάτα, χυμός αλλά και το πατροπαράδοτο τσουρέκι περιμένει τους ασθενείς οικονομικά πολίτες.

«Να μην λείψει από κανέναν το αρνάκι της Λαμπρής», δήλωσε στο «anagnostis.org» ο π. Ελευθέριος Μίχος, εμπνευστής και ψυχή του συσσιτίου.

«Είναι δύσκολο το έργο μας καθώς το 80% όσων προσφέρονται καθημερινά προέρχεται από το παγγάρι της εκκλησίας μας και το 20% από προσφορές των συμπολιτών μας», επισημαίνει.

Στο Άργος, το Κοινωνικό Μαγειρείο της πόλης σιτίζει καθημερινά 220 περίπου άτομα ενώ 1500 πολίτες είναι οι ωφελούμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Φωτό: Αρχείο

Φέτος αντί να δοθεί γεύμα προτιμήθηκε να δοθεί τη Μ. Τετάρτη περίπου 3 κιλά νωπό κρέας, πατάτες αλλά και όλα τα παρελκόμενα για ένα φορτωμένο πασχαλινό τραπέζι.

«Προτιμήσαμε να δώσουμε στον κόσμο μας τα ψώνια, για να ετοιμάσει η κάθε οικογένεια μόνη της το εορταστικό γεύμα και να νιώσει έτσι τη χαρά στο σπίτι της. Δεν θέλαμε να μείνει κανείς χωρίς να έχει τα απαραίτητα στο τραπέζι του», λέει στο «anagnostis.org» ο Νίκος Δελλής, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας, αφού το 90% του συσσιτίου που προσφέρουμε καλύπτεται από το Δήμο και μόλις το 10% από προσφορές δημοτών και επιχειρήσεων», τονίζει.

Πασχαλινό γεύμα για όλους λοιπόν τους συνανθρώπους μας που αντιπετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στις δυο μεγάλες πόλεις της Αργολίδας, για να μπορεί να ανθίζει το χαμόγελο τις γιορτινές μέρες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis