home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: Εκδήλωση τιμής στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής για τις Κοινότητες Κάτω Παναγιάς

«Μικρά μεγάλη Ασία-Πατρίδα αλησμόνητη», με άρωμα Ηλείας.
Μικρά μεγάλη Ασία – Πατρίδα αλησμόνητη (6)

Έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου το βράδυ του Σαββάτου, η ημερίδα-εκδήλωση «Μικρά μεγάλη Ασία-Πατρίδα αλησμόνητη». Επρόκειτο για μια εκδήλωση τιμής στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής για τις Κοινότητες Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και Νέας Κίου Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Η τιμητική εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες/παρουσιάσεις αφιερωμένες στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής και θεατρικό αναλόγιο με συνοδεία προβολών και ζωντανής μουσικής και τραγουδιών.

Την επιλογή – συγγραφή κειμένων – μαρτυριών έκαναν η Πολυξένη Βελένη, γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ και ο Αστέριος Πελτέκης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΚΘΒΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, τον Επιμορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Παναγιάς, την ΚΕΔΑΜ και την Επιτροπή Μνήμης Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis