home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βαθύ: Το αραξοβόλι του Σαρωνικού, γραφικό ψαροχώρι σε ένα πανέμορφο απάνεμο λιμανάκι

Το Βαθύ Μεθάνων αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πραγματικά ήρεμες και χαλαρές διακοπές. Μια όαση γαλήνης και ηρεμίας, από τις λίγες που έχουν απομείνει.
Βαθύ Μεθάνων

Το Βαθύ είναι ένα μικρό ψαροχώρι, στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου των Μεθάνων. Απέχει 21χλμ. (30 λεπτά) περίπου από τον Γαλατά – στο δρόμο για το κάστρο του Φαβιέρου και το σπήλαιο των Περιστεριών – και 7χλμ (10 λεπτά) από τα Μέθανα.

Βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου, απέναντι από την Καλλονή Τροιζηνίας, κάτω από το Μεγαλοχώρι και το ηφαίστειο της Καημένης. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πραγματικά ήρεμες και χαλαρές διακοπές. Μια όαση γαλήνης και ηρεμίας, από τις λίγες που έχουν απομείνει.

Βαθύ Μεθάνων (3)
Φώτο: anagnostis
Βαθύ Μεθάνων (2)
Φώτο: anagnostis

Το αραξοβόλι του Σαρωνικού

Το λιμανάκι του είναι καλά προστατευμένο από τους καιρούς και αποτελεί τόπο ελλιμενισμού για κότερα, ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη. Είναι το αραξοβόλι του Σαρωνικού, όπου κάθε βράδυ βρίσκουν καταφύγιο αρκετά τουριστικά σκάφη. Στην προβλήτα του λιμανιού, μήκους περίπου 1000 μέτρων, περπατώντας ο επισκέπτης θα δει ανάμεσα στα απλωμένα δίχτυα των ψαράδων, ιστιοπλοϊκά και γιότ από τη μία μεριά, βαρκούλες και ψαροκάϊκα από την άλλη.

Το Βαθύ είναι γνωστό “ψαροχώρι”, στο οποίο θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια, με τα τραπεζάκια τους δίπλα στη θάλασσα, που προσφέρουν φρέσκο ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες. Περιδιαβαίνοντας στην προκυμαία του λιμανιού η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψαριού στα κάρβουνα έρχεται να ενωθεί μ’ εκείνη της θάλασσας, για να σου δημιουργήσει μία διαφορετική αίσθηση που ίσως δεν έχεις ξανανοιώσει.

Γύρω από το λιμανάκι είναι κτισμένα τα σπίτια του χωριού και τα καταλύμματα που εκτείνονται προς την πλαγιά του βουνού, με τα ελαιόδεντρα να συμπληρώνουν το τοπίο φθάνοντας μέχρι τη θάλασσα, ενώ στις γύρω πλαγιές υπάρχουν μικροί αμπελώνες και λίγα οπωροφόρα δένδρα.

Βαθύ
Φώτο: anagnostis
Βαθύ Μεθάνων (4)
Φώτο: anagnostis

Ζωντάνια και χρώματα

Το Βαθύ είναι ένα μέρος όλο ζωντάνια και χρώματα, γεμάτο κόσμο και ζωή, στο οποίο ο επισκέπτης θα ξεκουραστεί πραγματικά, θα ηρεμήσει και θα κολυμπήσει σε πεντακάθαρα νερά, μέσα σε ένα πολύ φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον.

Οι φανοστάτες που φωτίζουν τον δρόμο και την παραλία διευκολύνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν την νυχτερινή του βόλτα δίπλα στο κύμα στον παραλιακό δρόμο.

Θαυμάσιο είναι το ηλιοβασίλεμα στο Βαθύ, με τον ήλιο να δύει πίσω από τα βουνά της Κοιμωμένης, βάφοντας τον ουρανό και τη θάλασσα με πορφυροκίτρινα χρώματα, χαρίζοντας στον επισκέπτη μία νότα ηρεμίας και προτρέποντάς τον να απολαύσει το μπάνιο του στα πεντακάθαρο νερά της περιοχής.

Βαθύ Μεθάνων (1)
Φώτο: anagnostis
Βαθύ Μεθάνων (5)
Φώτο: anagnostis

Αρχαιολογικά ευρήματα και δραστηριότητες

Αντικρίζοντας τα ερείπια της Ακρόπολης των Αρχαίων Μεθάνων που ανακαλύφθηκε στο λόφο του Παλαιόκαστρου, με δέος μεταφέρεται πολλούς αιώνες πριν. Τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι η θέση είχε κατοικηθεί συνεχώς από τους Νεολιθικούς χρόνους (5000π.Χ) ενώ ερείπια αρχαίων οικημάτων σώζονται και μέσα στην θάλασσα από την βυθισμένη πόλη των Μεθάνων.

Όλα τα κολπάκια που σχηματίζονται από το Βαθύ μέχρι την Κρασοπαναγιά προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα, αλλά και για ψάρεμα με καλάμι ή πετονιά από τα βράχια της ακτής.

Από το Βαθύ μπορείτε να επισκεφθείτε το ηφαίστειο στην Καμένη. Η ανάβαση μέχρι τον κρατήρα είναι εύκολη και η θέα από ψηλά φανταστική.

Στο Βαθύ ελλιμενίζονται και πολλά σκάφη όσων θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (45 λεπτά) και να τη συνδυάσουν με μπάνιο σε απάνεμες και μοναχικές παραλίες και φαγητό με πολύ καλό φρέσκο ψάρι.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis