home design 800x400
home design 1170Χ320

Πώς το καλαθοφόρο του Δήμου Επιδαύρου βρέθηκε να ξεστολίζει στο Ναύπλιο;

Καλαθοφόρο από Επίδαυρο στο Ναύπλιο (2)

Πέτρα του σκανδάλου για τον Ηλία Ταμπουρατζή έγινε το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου Επιδαύρου, το οποίο εθεάθη πρόσφατα στο Ναύπλιο, χωρίς διακριτικά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Επιδαύρου:

«Όπως γίνεται τρία χρόνια τώρα, αρκετές ερωτήσεις μας προς τον Δήμαρχο μένουν αναπάντητες. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, εκτός της συνηθισμένης ειρωνικής απάντησης για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση, ο δήμαρχος βρήκε νέα τακτική. Τη μία παρίστανε τον ανήξερο και την άλλη πως δε θυμόταν.

Ρωτήθηκε αρχικά εάν μηχανήματα του Δήμου βγήκαν εκτός ορίων του Δήμου σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας (Σοφικό), για να κάνουν εργασίες. Απάντησε ότι “δεν το γνωρίζει το θέμα”. Παρενέβη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος παραδέχθηκε εμμέσως αυτό που ρωτήσαμε, παριστάνοντας κι εκείνος με τη σειρά του ότι δε γνώριζε τα όρια του νομού μας!

Ευτυχώς που τα υπενθύμισε ο κ. Αθανάσιος Γαλάνης! Καλά κάνετε κύριοι της δημοτικής αρχής, απλά ενημερώστε και τον Δήμαρχο. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα! Αναρτήστε και μία ανακοίνωση, η οποία θα ενημερώνει ότι όποιος δημότης μας έχει κάποιο ακίνητο εκτός ορίων του Δήμου, θα πηγαίνετε εσείς να τον εξυπηρετείτε!

Στη συνέχεια ερωτήθηκε ο Δήμαρχος γιατί εντοπίστηκε προ ολίγου καιρού το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου μας στην περιοχή του Ναυπλίου με τα διακριτικά του Δήμου μας κρυμμένα. Η απάντηση που λάβαμε από τον Δήμαρχο ήταν η συνηθισμένη ειρωνική συμπεριφορά κάθε φορά που δυσκολεύεται!

Προς ενημέρωση λοιπόν των δημοτών: Το καλαθοφόρο του Δήμου μας πήγε στο Ναύπλιο χωρίς διακριτικά (Γιατί τα κάλυψαν;) και βοηθούσε ιδιώτη εργολάβο, στον οποίο είχε ανατεθεί ο στολισμός της πόλης, αντί του ποσού των 70.000€.

Ο Δήμαρχος αντέτεινε ότι του ζήτησε βοήθεια ο δήμος Ναυπλιέων. Οποιαδήποτε βοήθεια σε όμορους αλλά και σε πιο μακρινούς δήμους προφανώς κι έχει τη σύμφωνη γνώμη μας, χωρίς ενδοιασμούς. Σε όλη τη χώρα βλέπουμε αυτοκίνητα και μηχανήματα διαφόρων Δήμων εκτός της περιοχής ευθύνης τους, έχουν όμως όλα τα διακριτικά τους εμφανή! Όσον αφορά λοιπόν το θέμα με το καλαθοφόρο μας, δηλώνουμε ότι αυτό δε λέγεται αλληλοβοήθεια δήμων, αλλά εργολαβία! Προς επαλήθευση των όσων γράφω, παραθέτω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Τέλος, ερωτήθηκε ο Δήμαρχος για ποιο λόγο άλλαξε την τοποθεσία του καταλύματος αδέσποτων ζώων. Μαντέψτε τι απάντησε: Δε θυμόταν είπε ότι δεν είχε παρθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο! Με έκπληξη παρακολούθησα στη συνέχεια, μετά από σχετική ερώτηση συναδέλφου μία άνευ προηγουμένου επίθεση από τον δήμαρχο, με φράσεις όπως “φασιστικές νοοτροπίες” και “τανκς”! Σαν να μην έφτανε αυτό και προτού προλάβουμε να ηρεμήσουμε, ήρθε και δεύτερη έντονη επίθεση, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αυτή τη φορά, ο οποίος σαν άλλος καρδινάλιος μας έκανε πάλι μαθήματα συμπεριφοράς και ποια θέση πρέπει να έχουμε στις επόμενες εκλογές!

Ποιος τα είπε όλα αυτά; Ο άνθρωπος (χωρίς ίχνος σεβασμού και αυτοκριτικής) που του έχουν γυρίσει πίσω από την αποκεντρωμένη διοίκηση ένας σωρός αποφάσεων ως λανθασμένες! Ακόμα θυμάμαι το ύφος του και την “παντογνωσία” του σε μία από αυτές τις αποφάσεις που τον εμπιστευτήκαμε και μας πήρε στο λαιμό του! Μάταια προσπαθούσε τότε ο κ. Γαλάνης Αθ. να τον αποτρέψει από το να λάβει λάθος απόφαση, με αποτέλεσμα να μας γυρίσει κι εκείνη ως λανθασμένη. Και δε βρήκε ένα λεπτό να ζητήσει μία συγγνώμη πρώτα στον κ. Αθ. Γαλάνη και μετά στους συναδέλφους του.

Αυτά κάνετε τρία χρόνια τώρα! Τα ξέρετε όλα και μόλις σας λέμε κάτι, χλευάζετε, ειρωνεύεστε και ψεύδεστε. Αφού σας απόλαυσα, σκέφτηκα μία φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή: “Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis