home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κόρινθος – Βέλο μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς ένταξη ο φάκελος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

2 σχόλια στο Κόρινθος – Βέλο μέσω Ταμείου Ανάκαμψης
Γραμμή Βέλο Κορινθία φάκελος (2)

Ο φάκελος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου εκατέρωθεν του καταργημένου μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου, στο τμήμα Κόρινθος – Βέλο υποβλήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου το εν λόγω έργο να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τον σχετικό φάκελο επέδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής.

Γραμμή Βέλο Κορινθία φάκελος (1)

Όπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια αιτείται την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ του πιο πάνω Ταμείου, διεκδικώντας χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ.

“Διαθέτουμε μάστερ πλαν και επιδιώκουμε το έργο να γίνει με τον τύπο μελέτη – κατασκευή” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Στόχος του έργου, ειδικότερα, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωση του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ανδρέας Δ.

    η πιο αποτυχημένη ιδέα στο νομό Κορινθίας!!! Ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι και λοιπές δράσεις σε μια ευθεία γραμμή μέσα στα χωράφια της Βόχας? Είναι αυτό σοβαρή επενδυτική κίνηση? Η χαρά των γύφτων και οποιουδήποτε άλλου θέλει να κλέψει τους περαστικούς!!! Από χρόνια άκουγα αυτή την κακή ιδέα για αξιοποίηση του παλαιού σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα την υλοποιούσαν. Αντί να δημιουργηθεί μια αστική συγκοινωνία σταθερής τροχιάς (αντίστοιχο τραμ) από το Ξυλόκαστρο μέχρι την πρωτεύουσα του νομού, για να πηγαίνουν οι κάτοικοι εύκολα στις δουλειές τους – υπηρεσίες κτλ, κάνουμε ποδηλατόδρομους!!!! Λυπάμαι τους φουκαράδες που θα τολμήσουν, στα απόμερα μέρη της γραμμής ΟΣΕ να κάνουν ποδήλατο ή να περπατήσουν…. η καλύτερη λεία για κάθε κακοποιό!!!!

  2. Κάτοικος περιοχής

    Συμφωνώ κ επ αυξανω, τη περιοχή την λυμαίνονται ρομα κ δεν θα τολμά παιδί γυναίκα άνθρωπος να περάσει από εκεί το καλύτερο είναι σύνδεση τραμ από το Ξυλόκαστρο μέχρι κορινθο.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis