home design 800x400
home design 1170Χ320

Μαθητές δραματοποίησαν Αντιγόνη στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Βιωματική δράση από το 1ο Λύκειο Άργους.
Αντιγόνη 1ο ΓΕΛ Άργους (3)

Μαθητές του 3ου Τμήματος της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Άργους, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, στόχευσαν στη βιωματική κατάκτηση της γνώσης, μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία που διαφέρει τελείως από την τυπική μάθηση στην σχολική αίθουσα.

Προσέγγισαν βιωματικά την Πολιτιστική μας Κληρονομιά στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, μέσα από μια προσπάθεια δραματοποίησης της τραγωδίας «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή.

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία της αφήγησης, του διαλόγου, της δραματοποίησης, της εικαστικής και μουσικοκινητικής έκφρασης έδωσαν στους μαθητές τα κατάλληλα ερεθίσματα για να κατακτήσουν βιωματικά τη γνώση, καθώς ενεργοποίησαν ισότιμα σώμα, νου και συναίσθημα.

Κύριος στόχος αυτής της δράσης ήταν η καλλιέργεια της συνείδησης υπεύθυνων πολιτών, ευαισθητοποιημένων στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με ισχυρούς δεσμούς να αναπτύσσονται μεταξύ τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του ρόλου του «ανοιχτού» στην κοινωνία σχολείου.

Η διευθύντρια του σχολείου Λένα Παπαθανασίου ευχαριστεί θερμά, την επιβλέποντα καθηγήτρια της δράσης Κωνσταντίνα Πατούρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis