home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα Μεγάλη Παρασκευή σε Άργος και Ναύπλιο

Πού βασίστηκε η απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τι προβλέπει.
nafplio amalias psonia

Καθορίστηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στους Δήμους Άργους-Μυκηνών & Ναυπλιέων, κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου, τα οποία θα είναι ανοιχτά, αν και εφόσον το αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες τους, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, οι πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους αναμένεται να έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα τόσο από τους μονίμους κατοίκους όσο και από πολίτες που έχουν εξοχικές κατοικίες.

Η ενίσχυση της εμπορικής κίνησης θα αναζωογονήσει οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες στην παρούσα πρωτοφανή χρονική συγκυρία, φαίνεται σαφώς να έχουν «πληγεί» περισσότερο από την συνεχιζόμενη κατάσταση πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που προσφάτως ενέσκηψαν λόγω του πολέμου.

Το γεγονός ότι η πολιτεία οφείλει καθ’ οιονδήποτε πρόσφορο τρόπο να συνδράμει, με ενέργειες τόνωσης του «εμπορικού κόσμου». Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται καλύτερα οι αγοραστικές ανάγκες των καταναλωτών, των εργαζομένων και των μετακινούμενων στην περιοχή πολιτών, ευνοείται η ανάπτυξη της περιοχής, και γενικώς διευκολύνεται το κοινωνικό σύνολο.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να καθοριστεί η προαιρετική λειτουργία καταστημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή, 22/04/2022, που προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ. 2 του Ν.435/1976, από ώρα έντεκα (11:00) στους Δήμους Άργους-Μυκηνών & Ναυπλιέων, με την υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Επισημαίνεται ότι, το ωράριο αυτό είναι προαιρετικό και οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσβάλει την απόφαση για λόγους νομιμότητας, ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφού έλαβε γνώση αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 και 238 του Ν.3852/2010 & του άρθρου 30 του Ν.3982/2011.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis