home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τα ροζ φοινικόπτερα έφεραν την Άνοιξη

Φλαμίνγκο με τη ροζ απόχρωση του φτερώματος, πετούν με το λαιμό και τα πόδια σε έκταση με γρήγορα χτυπήματα των φτερούγων, προσδίδοντας μια μαγική εξωτική ομορφιά
Υδρότοπος Φοινικόπτερο phoenicopterus roseus (2)

Την Άνοιξη έφεραν τα φοινικόπτερα στο Ναύπλιο, με το οικοσύστημα να γιορτάζει την πρωταπριλιά, με αισιόδοξα μηνύματα για όλους.

Η εικόνες με τα φοινικόπτερα, κοινώς φλαμίνγκος στον υδροβιότοπο, με τη ροζ απόχρωση του φτερώματος, πετούν με το λαιμό και τα πόδια σε έκταση με γρήγορα χτυπήματα των φτερούγων προσδίδοντας μια μαγική εξωτική ομορφιά στο Ναύπλιο.

Τα πανέμορφα πτηνά που κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό ο Θάνος Κομνηνός, έφτασαν στον υδροβιότοπο για «ξεκούραση» από το ταξίδι τους και μάγεψαν όσους τα αντιλήφθηκαν, ενώ με το πέταγμά τους μπροστά από το Μπούρτζι δημιούργησαν μοναδικά φωτογραφικά καρέ.

Το σμήνος των εξωτικών πουλιών πέταξε σε άψογο σχηματισμό πάνω από τον Αναπλιώτικο ουρανό. Κάποια από αυτά δεν παρέλειψαν να κάνουν μια στάση στον αγαπημένο τους υγροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου, πριν συνεχίζουν το μακρύ ταξίδι της φθινοπωρινής μετανάστευσή τους.

Τα φλαμίνγκο επιλέγουν συχνά την περιοχή για να κάνουν μια στάση, να συλλέξουν τροφή ή να ξεκουραστούν πριν ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι τους προς το νότο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis