home design 800x400

Ραγδαίες εξελίξεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα!

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας – Στον εισαγγελέα η μητέρα – Λένε ότι μπορεί να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η μητέρα των τριών κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους με ανεξήγητο τρόπο οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από άνδρες της Ασφάλειας.

Κατά πληροφορίες, στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Mega, στις τοξικολογικές που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε εναντίον της μητέρας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δίωξη που αφορά στον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του ζευγαριού της Τζωρτζίνας.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

«Είναι πιθανό να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας»

Μαρτυρίες αναφέρουν πως η μητέρα των τριών παιδιών βγήκε από το σπίτι της κρατώντας πολλούς φακέλους και μπήκε στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΜΚΟ που εδρεύει στην Πάτρα επικοινώνησε με την Αστυνομία και ενημέρωσε ότι η μητέρα είναι πιθανό να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα είναι το παιδί που έφυγε τρίτο κατά σειρά, μετά τις αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα, σε ηλικία 9 ετών, πριν από έναν χρόνο.

Όπως μετέδωσε το “Live News”, περίπου στις 5.30 το απόγευμα, πολύ συγγενικό πρόσωπο της μητέρας μπήκε στο σπίτι της, ενώ επικρατεί αναστάτωση στη γειτονιά.

Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά, μετά τις δύο αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ουσία κεταμίνη, χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα, όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ουσία της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελοποννήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Σχόλια

Exit mobile version