home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Κινέζος Ηρακλής του Θωμόπουλου και το χαμένο χιούμορ του Καμπόσου

Η ορμή του κινέζικου γίγαντα κατέλαβε την αντιπολίτευση του Άργους
Άγαλμα Ηρακλή Άργος (2)

Τα κινέζικα προϊόντα έχουν κατακλύσει τις διεθνείς αγορές, αλλά αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα: Η επιγραφή “made in China” μετατρέπεται αυτόματα στον εγκέφαλο του καταναλωτή σε “προσοχή, πιθανόν επικίνδυνο προϊόν”.

Παρόλα αυτά, – όπως είναι γνωστό και διαβάζουμε άλλωστε – η ορμή του κινέζικου γίγαντα δεν αφήνει χρονικά περιθώρια ώστε να καταλάβει ο υπόλοιπος κόσμος την ποιότητα κατασκευής των κινέζικων προϊόντων. Ποια ποιότητα άλλωστε; Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Κινούνται λοιπόν με λογικές σύγχρονου marketing.

Το marketing των Κινέζων άγγιξε και την αντιπολίτευση του Άργους, που άρχισε να αναζητά οικονομικότερες λύσεις για τις προμήθειες του δήμου. Ακόμα και για τα αγάλματα…

Έτσι ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Πέτρος Θωμόπουλος, αναζήτησε στην αγορά της Κίνας, κατασκευαστές αγαλμάτων που θα μπορούσε να προμηθευτεί το Άργος, για να έρθουν πιο φθηνά.

Η ευρηματικότητα της αντιπολίτευσης θα μπορούσε να μην εξαντληθεί βέβαια στις αναζητήσεις μέσω του ebay και του Alibaba, αλλά να στραφεί και στα προϊόντα της λαϊκής αγοράς, που βρίσκεται πολύ πιο κοντά, ώστε να γλιτώσει και τα μεταφορικά.

Τί σκαρφίστηκε λοιπόν ο κος Θωμόπουλος, στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού του ρόλου;

Να βρει τον Κινέζο Ηρακλή

Όπως λέει ο ίδιος «από επαγγελματική διαστροφή» επικοινώνησε με Κινέζικη εταιρεία και ζήτησε προσφορά για την αγορά των αγαλμάτων στις ίδιες διαστάσεις με τα αγάλματα που αγόρασε ο Δήμος.

Και ω! του θαύματος τα βρήκε πολύ φθηνότερα.

Θα μπορούσε ωστόσο να επιστρατεύσει και το χιούμορ του ο Καμπόσος για να απαντήσει στην αντιπολίτευση. Εγώ πάντως θυμήθηκα το ανέκδοτο με τους Κινέζους:

«Συζητάνε δύο μεθυσμένοι:

– Ρε φίλε, αν οι κινέζοι τρώνε με ξυλάκια, τα μωρά κινεζάκια πως θα τρώνε;

– Με οδοντογλυφίδες!».

Η συνέχεια, παρόλα αυτά, φαίνεται ότι θα καταλήξει στα δικαστήρια…

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis