home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τί συμβαίνει τελικά με τους Μυκηναϊκούς τάφους στην Ευαγγελίστρια;

Οι μακέτες και οι αντιδράσεις του ιερέα
Μυκηναικός τάφος Ευαγγελίστρια

Σήριαλ έχει γίνει το θέμα με τους Μυκηναϊκούς τάφους στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου. Σύμφωνα τον εφημέριο του ναού Ελευθέριο Μίχο, το ΣτΕ αποφάσισε ότι ουδεμία βλάβη ή φθορά έγινε στους Μυκηναϊκούς τάφους με την ανέγερση του κτηρίου.

Ο ιερέας αντιπαραθέτει μακέτες για το πώς θα αναδειχθούν οι μυκηναϊκοί τάφοι, όπου φαίνεται πώς θα γίνει η αποκατάσταση, που προφανώς προέρχονται από την πρόσφατα εγκεκριμένη μελέτη 3.3.2022 από το ΚΑΣ, με τις εργασίες να μην έχουν ακόμα αρχίσει.

Μυκηναικός τάφος Ευαγγελίστρια

Ο ιερέας και οι μακέτες

Αναφέρει από τη μεριά του ο ιερέας:

«Υπήρχαν άνθρωποι που μέχρι τώρα, μας κατηγορούσαν δημόσια με δελτία τύπου, ότι καταστρέφουμε στην Ευαγγελίστρια, τους Μυκηναϊκούς τάφους, με την ανέγερση του κτηρίου του συσσιτίου. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας, το ΣτΕ, με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε ότι ουδεμία βλάβη ή φθορά έγινε στους Μυκηναϊκούς τάφους με την ανέγερση του κτηρίου.

Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, αντιθέτως από το έτος 2013 προσπαθεί να προστατεύσει και να αναδείξει αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα. Το 2019 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου για την προστασία και ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων.

Μέχρι σήμερα το Υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρνείται να δει το θέμα στην ουσία του. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης, σε δήλωση του, αρνείται να με δεχθεί σε συνάντηση στο γραφείο του, αν και είμαι συμβαλλόμενο μέρος της προγραμματικής σύμβασης. Ο κ. Νίκας και στο παρελθόν, δεν δεχόταν να με δεχθεί ως υπεύθυνος του Συσσιτίου της Αγάπης, λέγοντας ότι συνομιλεί μόνο με τους Μητροπολίτες, γνωρίζοντας βεβαίως ότι στην προκειμένη περίπτωση ο υπεύθυνος είμαι εγώ, σύμφωνα με τον νόμο. Ταπεινά θα του έλεγα ότι ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να δέχεται τους πάντες στο γραφείο του. Περιμένω να ανακαλέσει την απόφαση του και να συναντηθούμε να λύσουμε αν μπορούμε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Επίσης περιμένω και αυτούς που μας κατηγορούσαν, να πάρουν θέση και τώρα. Δεν είναι κακό να αναγνωρίσουν το λάθος τους, ότι είχαν εσφαλμένη πληροφόρηση, αν και θα έπρεπε να μας είχαν ζητήσει και την δική μας θέση για τους Μυκηναϊκούς τάφους.

Ας γνωρίζουν οι αρμόδιοι, ότι το θέμα των Μυκηναϊκών τάφων, δεν θα ξεχαστεί από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους καλούμε και πάλι να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης μας και του πολιτισμού μας”, καταλήγει ο π. Ελευθέριος Μίχος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis