home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Θα είναι ένα πρόγραμμα δυναμικό, πολυφωνικό και θεραπευτικό

Η ανακοίνωση του φετινού προγράμματος θα γίνει σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 μας βρίσκει σε μεγάλη ανάγκη. “Έχουμε ανάγκη να συνευρεθούμε. Έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε το χώρο και να καλλιεργήσουμε έναν κοινό χώρο. Έχουμε ανάγκη από προστατευμένους χώρους βαθιάς ακρόασης και ισότητας”, όπως λέει ο Peter Sellars στο φετινό μήνυμα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ).

Μα πότε η ανθρωπότητα έζησε απαλλαγμένη από τις ανάγκες της συνεύρεσης, του μοιράσματος, της προστασίας, της ισότητας, της δημιουργίας; Συμπληρώνοντας 60 χρόνια εορτασμών αυτής της ημέρας, η παγκόσμια θεατρική κοινότητα εξακολουθεί να αποζητά και να διεκδικεί ένα Θέατρο που δεν μπορεί παρά να συγκινεί και να συνενώνει. Δεν μπορεί παρά να στέκεται μαχόμενο και υπερήφανο απέναντι σε καθετί που επιχειρεί να δειλιάσει τον άνθρωπο.

“Το θέατρο πάντοτε παρουσίαζε τη ζωή αυτού του κόσμου σαν έναν αντικατοπτρισμό που μας βοηθά να δούμε μέσα από την ανθρώπινη ψευδαίσθηση, αυταπάτη, τύφλωση και άρνηση με απελευθερωτική διαύγεια και δύναμη”.

Αφουγκραζόμενο αυτή τη μεγάλη ανάγκη, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ετοιμάζει ένα πρόγραμμα δυναμικό, πολυφωνικό και κυρίως θεραπευτικό για την ψυχή και την καρδιά. Η ανακοίνωση του φετινού προγράμματος θα γίνει σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button