home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

6 Απρίλη απεργία και συγκέντρωση στο Άργος

Το κάλεσμα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί όλους στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα (10:30πμ) στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Το κάλεσμα του Σωματείου αναφέρει:

  • Ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο!
  • Διεκδικούμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, με ουσιαστικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους μισθούς μας!
  • Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού να συνεδριάσουν άμεσα
    για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι, σας καλούμε να συμμετέχετε στην ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια  στην ακρίβεια και τις επιπτώσεις του πολέμου.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν, καθώς τα «όποια επιδόματα», εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, την απελευθέρωση της «αγοράς ενέργειας», που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ, οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση.

Η Κυβέρνηση και η εργοδοσία με το καρότο των παροχών-ψίχουλα, επιδιώκουν να καλλιεργούν στάση αναμονής για να μην εκφραστεί η εργατική-λαϊκή δυσαρέσκεια, να δημιουργούν κλίμα συναίνεσης, ότι τάχα μου όλοι θα συμβάλλουμε να βγούμε από τα δύσκολα, ότι τώρα δεν είναι η ώρα για απεργίες. Και όταν αυτό δε πιάνει, αξιοποιούν το μαστίγιο των απειλών και της καταστολής επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Η απεργία γίνεται για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι καλύτερους όρους ζωής. Οι αγώνες και η διεκδίκηση είναι η δύναμη μας. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον αγωνίζεται, σε κάθε χώρο δουλειάς, όπως στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO.

Δε δεχόμαστε οι εργαζόμενοι σε εμπ.καταστήματα, supermarket, αποθήκες, γραφεία να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με μισθούς και μεροκάματα παγωμένα εδώ και χρόνια, που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες!Δουλέψαμε 2 χρόνια τώρα στις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσα στην πανδημία, με το φόβο να μην αρρωστήσουμεμην τυχόν και μας απολύσουν. Ως εδώ!

Δε δεχόμαστε τα εργατικά ατυχήματα μέσα στους χώρους δουλειάς να είναι καθημερινό φαινόμενο αφού οι υπερωρίες έχουν γίνει καθεστώς, η δουλειά πιο εντατική και στο τέλος να μας λένε ότι εμείς έχουμε την ευθύνη!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης.Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή. Απορρίπτουμε την διαχρονική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τώρα στον πόλεμο που γίνεται με την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων κάνοντας τη χώρα θύτη και το λαό μας θύμα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στο νομό να δώσουμε αγωνιστικό παρών ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ, ΣΤΙΣ 10:30πμ  καινα αγωνιστούμε για:

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button