Home design
home design

ΕΙΝΚΥΑ: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε για το νοσοκομείο Ναυπλίου

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Αργολίδας για την επίσκεψη Γκάγκα.
Νοσοκομείο Ναυπλίου

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας Αργολίδας (ΕΙΝΚΥΑ) με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα σε Άργος και Ναύπλιο αλλά και σε κάποια πράγματα που ακούστηκαν για το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Στις 23/4/2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της υφυπουργού υγείας, κας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Αργολίδας. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των “θεσμικών παραγόντων” απ’ την οποία (κατ’ αρχήν) αποκλείστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Αργολίδας (ΕΙΝΚΥΑ), παρά το γεγονός ότι είχε από την προηγούμενη ημέρα αιτηθεί να εκπροσωπηθεί η Ένωση. Παρά ταύτα, εκπροσωπώντας τους γιατρούς και των δύο νοσοκομείων, επέμεινε και παρέμεινε στο χώρο. Μετά το ήμισυ της σύσκεψης έγινε δεκτός και συμμετείχε μέχρι το τέλος.

Στην τοποθέτησή μας βάλαμε τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Επιβεβαιώσαμε τις σοβαρότατες ελλείψεις ιατρών (πρωτίστως παιδιάτρων) στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, καθώς και την ανυπαρξία κρεβατιών ΜΕΘ.
  2. Την εργασιακή ανασφάλεια και τις δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία που προκαλεί το γεγονός ότι οι μισοί σχεδόν ιατροί είναι επικουρικοί, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος του έτους.
  3. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση / ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας που προωθεί η κυβέρνηση με το ‘’νέο ΕΣΥ’’, μεθοδεύσεις που συζητήθηκαν και προωθούνται και για το νοσοκομείο μας: επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία.
  4. Αναδείξαμε το γεγονός ότι η υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και η εμπορευματοποίηση / ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, είναι επιλογή κυβέρνησης και ΕΕ και όχι έλλειψη πόρων τους οποίους η κυβέρνηση διαθέτει για άλλους πχ πολεμικούς σκοπούς.

Με την ευκαιρία οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι εντελώς παραπλανητικά και ανακριβή δημοσιεύματα και δηλώσεις που φέρουν το νοσοκομείο Ναυπλίου να “εξυπηρετεί, στην εφημερία, μόνο παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά”. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική καθώς το νοσοκομείο Ναυπλίου διαθέτει (και σε τακτική και σε εφημεριακή βάση) τις ίδιες ειδικότητες με το νοσοκομείο Άργους, πλην ουρολόγου. Επιπλέον όμως έχει ΩΡΛ, οφθαλμίατρους, πνευμονολόγους, γαστρεντερολόγο και δερματολόγο που δεν διαθέτει το Άργος. Τέτοιες ανακρίβειες, εκτός του ότι εξυπηρετούν κακόβουλους πολιτικούς και τοπικιστικούς σκοπούς, μειώνουν την τεράστια συνεισφορά τόσων συναδέλφων στην φροντίδα των ασθενών και υποτιμά το έργο τους.

Η πρόσφατα ανασυγκροτημένη Ένωσή μας αγωνιά τόσο για τα εργασιακά δικαιώματα των δημόσιων ιατρών όλου του νομού – όσο και για δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους του νομού.

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΕΝΤΡΩΝ  ΥΓΕΙΑΣ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το νέο Δ.Σ.
ΜΠΑΒΕΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΒΥΝΙΧΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ»

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis