home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμόςFeaturedFirst Featured

Κτήριο Βίγγα: Από τα ερείπια του χθες στην αναγέννηση του σήμερα

Πολιτιστικό «Restart» για το ερειπωμένο κτήριο στο παλιό Ναύπλιο - 3 εκατ. ευρώ για να περάσει «από το σκοτάδι στο φως».

Έπεσαν οι υπογραφές και ξεκινά ο εργολάβος τις εργασίες στο κτήριο Βίγγα, στο Παλιό Ναύπλιο, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

«Πριν μερικούς μήνες αναλάβαμε τη δέσμευση απέναντι στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου πως το ιστορικό κτήριο Βίγγα στο κέντρο της πόλης θα περάσει από το “σκοτάδι στο φως”, σημειώνει ο κ. Διδασκάλου.

Και προσθέτει: «Σήμερα, με τη βοήθεια όλων των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, αλλά και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων πλευρών, ολοκληρώθηκε ένα τεράστιο βήμα για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου. Υπεγράφη η σύμβαση με τον τελικό ανάδοχο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ».

«Πλέον, με την επίβλεψη του ΥΠΠΟΑ, μετράει αντίστροφα ο χρόνος, ώστε το ιστορικό αυτό μνημείο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό μετά από δεκαετίες φιλοξενώντας τις χρήσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί», συμπληρώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ.

Αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, ο Γιώργος Διδασκάλου κατέληξε: «Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πάρα πολλές δυσκολίες, αλλά με την επιμονή και τον επαγγελματισμό των στελεχών του ΥΠΠΟΑ καταφέραμε να τις υπερβούμε και να δημιουργήσουμε την ευκαιρία σε αυτό το μνημείο να “λάμψει” ξανά».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button