home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFirst Featured

Κάνε μια ευχή! Μπήκε σε λειτουργία το νέο επιβλητικό σιντριβάνι στο Άργος (Βίντεο)

Μπήκε σε λειτουργία το πολύ ενδιαφέρον σιντριβάνι που έχει τοποθετηθεί στην βορειοδυτική πλευρά της πλατείας Ομονοίας (Αγίου Πέτρου), στο Άργος. Βρίσκεται στο σημείο όπου αρχικά προσδιοριζόταν να αναδειχθεί η παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου που προϋπήρχε του Αγίου Πέτρου.

Τόσο το μέγεθος και η τεχνοτροπία του σιντριβανιού, όσο και θεματολογία του (Μύθος Δαναΐδων κλπ) μας μεταφέρουν σε πιο ρομαντικές εποχές των αρχών του προηγούμενου αιώνα με έντονες τις επιρροές του κλασικισμού.

Το σιντριβάνι έχει διάμετρο 7 μέτρα και ύψος 5 μέτρα. Στην βάση του τα λιοντάρια συμβολίζουν τον άθλο του Ηρακλή στη Νεμέα και στο κέντρο οι Δαναΐδες συμβολίζουν τον αντίστοιχο μύθο.

Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ανωτάτη σχολή καλών τεχνών.

Συντριβάνι Άργος (2)
Φώτο: anagnostis

Σύμφωνα με τις απεικονίσεις πρόκειται για ένα ενδιαφέρον θεματικό έργο. Φυσικά, το αν ο μεταμοντερνισμός τις «λιμνούλας» από τη Νότια πλευρά της πλατείας «παντρεύεται αισθητικά» με το νεοκλασικό σιντριβάνι και τον ρωμαϊκής αντίληψης Ηρακλή που έχει τοποθετηθεί στην ανατολική πλευρά, αυτό εναπόκειται στην προσωπική άποψη και κρίση του καθενός.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον το πάντρεμα του κλασικού με το μοντέρνο στυλ και οι διαφορετικές όψεις που προσφέρει η κεντρική πλατεία της πόλης σε κατοίκους και επισκέπτες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button