home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πότε θα έχει ολοκληρωθεί το αποχετευτικό Πορτοχελίου – Κρανιδίου;

Αίτημα ενημέρωσης προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας από τον Τάσο Λάμπρου.
Γύρω στα 3 εκατ. ευρώ για την αποχέτευση της Αγίας Τριάδας και τα λύματα του Αγίου Ανδριανού

Αίτημα ενημέρωσης προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας σχετικά με την ολοκλήρωση της αποχέτευσης Πορτοχελίου-Κρανιδίου υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας, επικεφαλής της παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. Τάσος Λάμπρου.

Όπως σημειώνει: 

«Υποβάλλουμε αίτημα στην Υπηρεσία σας, να μας ενημερώσετε με μία ολοκληρωμένη έγγραφη αναφορά σας για την πορεία του έργου της αποχέτευσης Πορτοχελίου-Κρανιδίου, γιατί μετά από την έλευση τόσου μεγάλου χρονικού διαστήματος από την έναρξη του έργου μέχρι σήμερα, απαιτείται να γνωρίζει το κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας, το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πορεία ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού, έργου υποδομής για τις δύο Δημοτικές Κοινότητες Πορτοχελίου- Κρανιδίου.

Μετά από επτά χρόνια δικαιούμαστε να γνωρίζουμε πότε θα μπορεί να λειτουργήσει, πότε θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να χρησιμοποιηθεί στην κοινή ωφέλεια, να είναι χρήσιμο για τους δημότες μας.

Ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα εξής θέματα:

1) Ποιο είναι σήμερα το ισχύον χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;

2) Ποιες ήταν οι αναγκαίες προσαρμογές – επικαιροποίηση τεχνικών εκθέσεων για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα αντλιοστάσια του έργου;

3) Ποιες υποχρεώσεις έχει ο Δήμος μας μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προς τον εργολάβο (η συμμετοχή μας στην πορεία εκτέλεσης του έργου) –ποσοστό αποπληρωμής της συμμετοχής μας.

4) Ποιο είναι το ποσοστό αποπληρωμής του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ποσοστό εκτέλεσης του έργου μέχρι σήμερα;

5) Ποιες είναι οι επιπλέον εργασίες που απαιτούνται για να τηρηθούν όλοι οι όροι της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου;

6) Ποια είναι η εκτίμησή σας για τον χρόνο υλοποίησης των πρώτων δοκιμαστικών χρήσεων του συγκεκριμένου έργου;

7) Τέλος ποιες είναι οι κύριες εκκρεμότητες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που πρέπει για να επιλυθούν για να μπορούμε να μιλάμε για επιτάχυνση των εργασιών;

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, γιατί απαιτείται να ενημερωθούμε επίσημα για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται να παρακολουθεί και να γνωρίζει όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε και δημοσίευσε πολλάκις στο παρελθόν πως στο εξής θα κάνει κοινές επιλογές και παρεμβάσεις ώστε να γίνει συμπαγές το μέτωπο και να προκύψει μια ποιοτική πολιτική συλλογικότητα, μια νέα δημοτική παράταξη, που θα διεκδικήσει το 2023 την ηγεσία του Δήμου και να εφαρμόσει τις κοινές επιλογές.
    Αντίθετα όμως, κάθε φορά διαπιστώνουμε πως κάποιοι που βγαίνουν να διεκδικήσουν τη συλλογικότητα τη μια μέρα, την επόμενη βγαίνουν να διεκδικήσουν την ατομικότητά τους. Τέτοιου είδους αντιφάσεις στην πρακτική που διαψεύδουν καταφανώς τις διακηρύξεις, ακυρώνουν πλήρως τους ίδιους παράγοντες που εξυπηρετούν προσωπικές σκοπιμότητες αυτοπροβολής, ενώ διαψεύδουν τις ίδιες τις αναγγελίες τους. Πώς οι πολίτες μετά να εμπιστεύονται τους πολιτικούς; Μα δεν είναι πολιτική αυτή, είναι πασαρέλα για ατομικές εμφανίσεις, πιρουέτες κλόουν που παίζουν με τις λέξεις για να μας κάνουν να γελάμε μαζί τους. Σίγουρα δεν καταξιώνουν τον ρόλο τους με τις κορώνες δήθεν ενδιαφέροντος για τα κοινά σε προεκλογική περίοδο ενώ πράττουν καθαρά για προσωπικά οφέλη, τη διαφήμισή τους.
    Αυτό λέγεται παραγοντισμός, είναι η παλιά γνώριμη ασθένεια του παραγοντισμού που υποβαθμίζει την πολιτική σε προσωπολατρία.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis