home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο νέγρος φιλέλληνας και οι μαθητές από το Άργος

Για ποιο λόγο μαθητές της Α’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Άργους επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Μουσείο Φιλελληνισμού στην Αθήνα.
Μουσείο Φιλελληνισμού Αθήνα

Στις 15 Μαρτίου μαθητές της Α’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Άργους επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Μουσείο Φιλελληνισμού στην Αθήνα, στα πλαίσια του εγκεκριμένου από τη ΔΔΕ Αργολίδας Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα «James Williams, ο γενναίος Nέγρος Αμερικανός Εθελοντής της Ελληνικής Επανάστασης: από το θρύλο στην ιστορία».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μέσα από μια ευχάριστη και διδακτική αλληλεπίδραση με την ξεναγό του Μουσείου, την επιρροή της Ελληνικής παιδείας και των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού στις τέχνες, στην πολιτική και την κοινωνική πρόοδο, καθώς και την εξέλιξη του Φιλελληνισμού από την Αναγέννηση έως σήμερα, και την συμβολή του στην Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Με αφορμή την επέτειο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 το σχολείο μας, ως μέλος του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων της UNESCO (ASPnet-UNESCO), μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων ενθαρρύνει τα μέλη του να αντλήσουν απόψεις, πληροφορίες και γνώση μέσα από τη συμμετοχή και να αναπτύξουν μια κουλτούρα αποτελεσματικής συμμετοχής βασισμένης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Παπαθανασίου Ελένη Πατούρα Κωνσταντίνα, Καχριμάνη Παναγιώτα και Σταθόγιαννη Μαρία.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Ας σταθούμε λιγάκι στη λέξη “νέγρος”. Έχει πολλές σημασίες, πολιτικές, κοινωνικές, πολιτισμικές… έως και ρατσιστικές. Ας διαβάσουμε σε μια έγκυρη κι ενημερωμένη από συλλογικότητες χρηστών ελληνική πηγή σχετικά, ώστε να ενημερωθούμε και να προσέχουμε στη χρήση του όρου, να μην την κουβαλάμε σαν αναχρονιστικό φορτίο του παρελθόντος.

    https://el.wikipedia.org/wiki/Nigger (νέγρος)

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis