home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαFirst Featured

Καιρός: «Μάρτης γδάρτης» στην Πελοπόννησο με βοριάδες, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Στις 25 Μαρτίου φτιάχνει ο καιρός, με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες - Τι μας περιμένει μέχρι τότε, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και την Κυριακή όπου αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Αυτό όμως θα συμβεί κυρίως στα πεδινά και όχι στα βουνά όπου θα πέσουν χιόνια.

Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς επίσης σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για την εποχή και το κρύο τσουχτερό.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και άνοδο στα ανατολικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί άνεμοι κατά τόπους

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Κυριακή μέχρι και την παραμονή της 25ης Μαρτίου ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, χιόνια, παγετό και ισχυρούς ανέμους. Ειδικότερα για την Κυριακή στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 10 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός Δευτέρα έως Πέμπτη

Τη Δευτέρα, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν κι είναι πιθανό στα νοτιοδυτικά να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Είναι πιθανό οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης να είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Τετάρτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα έχουν ασθενή έως μέτρια ένταση. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Και την Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button