home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμόςFeatured

Άργος: 1821, η φλόγα της Επανάστασης. Με τη ματιά του Μανούσου Μανουσάκη (Video)

Ή δραματική ταινία για τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Την οπτική, μέσα από την οποία ο ίδιος είδε την Επανάσταση του 1821 και τον ξεσηκωμό των Ελλήνων έναντι της Τουρκικής σκλαβιάς, ανέλυσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «1821, η φλόγα της Επανάστασης» Μανούσος Μανουσάκης, κατά την προβολή της στο Άργος.

Πρόκειται για μια δραματική ταινία, η οποία αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν της Ελληνικής Επανάστασης, με κορύφωση την ένοπλη εξέγερση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Ο Μανούσος Μανουσάκης

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, μίλησε για το τεκμηριωμένο του ντοκιμαντέρ, που είναι παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» του Άργους. Δείτε το video με όσα είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας «1821, η φλόγα της Επανάστασης».

1821, η φλόγα της Επανάστασης

Η ταινία «1821, η φλόγα της Επανάστασης», του Μανούσου Μανουσάκη προβλήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» του Άργους. Στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου. Ερμηνεύουν οι, Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.ά.

Δείτε φωτογραφίες από την ταινία

Άρεσε η ταινία του Μανουσάκη

Η αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» του Άργους το βράδυ της Παρασκευής, όπου προβλήθηκε η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη ήταν κατάμεστη από κόσμο. Τα σχόλια της πλειοψηφίας όσων την παρακολούθησαν ήταν θετικά, αφού με παραστατικό και απλό τρόπο, ο Μανουσάκης έφερε στη μεγάλη οθόνη, τα γεγονότα, με τρόπο παραστατικό και κατανοητό, για όσα συνέβησαν πριν την Επανάσταση και τις δυσκολίες που υπήρξαν.

Αναμνηστικό δώρο

Την δραματοποιημένη ταινία ταινίας «1821, η φλόγα της Επανάστασης», παραγωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Μανούσου Μανουσάκη, εκτός από το πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και πολλοί άλλοι.

Μάλιστα, ο Π. Νίκας προσέφερε αναμνηστικό δώρο στο Δημήτρη Καμπόσο, πλακέτα, που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Στεμνίτσας στο τμήμα αργυροχρυσοχοΐας.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος αναφέρθηκαν στο ρόλο που έπαιξε στην Επανάσταση του 1821, η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα η Αργολίδα.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη “1821, η φλόγα της Επανάστασης, του Μανούσου Μανουσάκη, προβάλλεται αυτές τις ημέρες σε όλη την Πελοπόννησο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button