home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: 641.414 ευρώ για νέα ανάπλαση πλατείας στην Παραλιακή – Δείτε τις μακέτες

Η ανάπλαση στην περιοχή Κούρτη, πλησίον του «Γαλαξία», θα εστιάσει ώστε να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου με φυτά, δέντρα και λουλούδια, με πλήρως ανανεωμένες αστικές υποδομές

Με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων, εγκρίθηκε η ανάπλαση για την περιοχή Νέα Πόλη-Κούρτη Ναυπλίου (κοινόχρηστος χώρος – πλατεία στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου super market «Γαλαξία»). Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 641.414 ευρώ.

Η ανάπλαση θα εστιάσει ώστε να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου με φυτά, δέντρα και λουλούδια, με πλήρως ανανεωμένες αστικές υποδομές και νέο εξοπλισμό που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη δημιουργία παιδικής χαράς και υπαίθριου χώρου εκγύμνασης ενώ έχει υπάρξει πρόβλεψη για την ενίσχυση του φωτισμού, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Ανάπλαση Ναύπλιο περιοχή Κούρτη (2)

Τι δηλώνει ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε:

«Ως Δημοτική Αρχή ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ανάπλασης και άλλων αντίστοιχων παρεμβάσεων που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία του Δήμου είτε είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για το Δήμο Ναυπλιέων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας και του τρόπου ζωής των κατοίκων αλλά και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Ο Δήμος Ναυπλιέων γίνεται ακόμα καλύτερος όμως η δική μας προσπάθεια συνεχίζεται έχοντας ως βασικό γνώμονα την ανάδειξη του πλούσιου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος της περιοχής, αλλά και την κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ανάπτυξη του τόπου μας. Ο επιμένων νικά!».

Ανάπλαση Ναύπλιο περιοχή Κούρτη (1)
Ανάπλαση Ναύπλιο περιοχή Κούρτη (3)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Και στα χωριά του Δήμου δεν έχει πάει ακόμα ο βιολογικός εν έτη 2022 …. Το πράσινο μας μάρανε … κανονικά όσα τέλη πληρώνουν οι υπόλοιποι δημότες εκτός Ναυπλίου θα έπρεπε να τα δίναμε στον Δήμο Άργους-Μυκηνών μήπως βλέπαμε και κάποιο έργο γιατί εδώ και τουλάχιστον 35 χρόνια που θυμάμαι στο χωριό μου μόνο τους κάδους αδειάζουν … από έργα ΜΗΔΕΝ

Διαβάστε ακόμα

Back to top button