home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η περιπέτεια ενός περιπτέρου στο Ναύπλιο – Παρά τις αντιρρήσεις μετακινείται

Θα γνωμοδοτήσει ακόμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη μετακόμιση – Ο Λιμενάρχης φοβάται ότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος

Σημείο τριβής και αντιπαράθεσης στο Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, αποτέλεσε η απόφαση για την μετακίνηση ενός περιπτέρου. Η περιπέτεια του περιπτέρου στο Ναύπλιο συζητήθηκε αναλυτικά, και οι αντιρρήσεις για την μετακίνησή του αφορούν την ασφαλή κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών.

Όλα ξεκίνησαν με μια απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, με την οποία προτείνει τη μετακίνηση του περιπτέρου από το σημείο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ηρακλέους και Βασ. Παύλου, σε νέα θέση επί της του οδού Δερβενακίων.

O πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τάσος Ζαφείρης ήταν από την αρχή της συζήτησης θετικός στη μετακίνηση του περιπτέρου. Όπως είπε στη συνεδρίαση «λαμβάνοντας υπόψη ότι ο προτεινόμενος χώρος βρίσκεται επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Ναυπλίου και σύμφωνα με τις κείμενές διατάξεις πρέπει να εκδοθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ότι συμφωνεί με την ανωτέρω μετακίνηση και μετά θα ακολουθήσει απόφαση παραχώρησης χώρου στον ενδιαφερόμενο με καθορισμένο αντάλλαγμα και χρόνο».

Η περιπέτεια του περιπτέρου και οι αντιρρήσεις

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο Λιμενάρχης, ο οποίος είπε ότι «η Λιμενική Αρχή δεν δύναται να συναινέσει στην τοποθέτηση του εν λόγω περίπτερου στη προτεινόμενή θέση εντός χζλ Ναυπλίου, καθόσον εκτιμά ότι θα επιφέρει δυσμενείς επιδράσεις στην ομαλή διεξαγωγή τη κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει παρεμπόδιση της κίνησης των πεζών στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Να σημειωθεί ότι η προτεινόμενη θέση ευρίσκεται έναντί οδού διπλής κατεύθυνσης στην οποία παρατηρείται έντονη κυκλοφορία, ενώ και στις δυο πλευρές αυτής παρατηρείται καθημερινά το φαινόμενο στάθμευσης οχημάτων, καθόσον δεν υφίστανται πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης».

Αντιρρήσεις έφερε και το μέλος του Δ/Σ Δημήτρης Κρίγγος, ο οποίος είπε, πως δεν συμφωνεί με την μεταφορά, λόγω της πέριξ ήδη διαμορφωμένης εμπορικά κατάστασης. “Δεν είναι σωστό αυτή να διαταραχθεί τοποθετώντας εκεί ένα περίπτερο, το οποίο αφενός δεν υπήρχε και αφετέρου, λόγω των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί με ένα τέτοιο έκτακτο και εξωγενές των τοπικών συνθηκών γεγονός, θα διαταραχθεί η τοπική αγορά στην εύθραυστη οικονομικά εποχή που διανύουμε», δήλωσε.

Ο Ζαφείρης και το περίπτερο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΤ Τάσος Ζαφείρης, απάντησε ότι «από την στιγμή που λειτουργεί ο κόμβος στην είσοδο του λιμένα έναντι τράπεζας Πειραιώς και έχουν γίνει και οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λύθηκε το μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου. Το περίπτερο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ηρακλέους και Βασ. Παύλου είναι σε σημείο που τώρα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, διότι οι διερχόμενοι οδηγοί από την Βασ. Παύλου έχουν την δυνατότητα να στραφούν είτε ανατολικά και να διέλθουν την οδό Ηρακλέους, είτε δυτικά και να βγουν μέσω της οδού Ηρακλέους στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, με αποτέλεσμα το ανωτέρω περίπτερο να βρίσκεται στην διασταύρωση των ανωτέρω οδών, με ότι κίνδυνο μπορεί να έχει αυτό για την κίνηση πεζών και οχημάτων.

Επίσης, η προτεινόμενη θέση από την Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου είναι σε οδό και θέση που δεν επιβαρύνει, ούτε εμποδίζει την εύρυθμη κυκλοφορία, τόσο της πόλης, όσο και της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Η συγκεκριμένη οδός έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μονής κυκλοφορίας με πλάτος περίπου 12,50 μ. και ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού»

Για τους λόγους αυτούς ο πρόεδρος πρότεινε να γίνει δεκτή η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου και να μεταφερθεί το περίπτερο από την αρχική του θέση στην νέα και στην συνέχεια να εκδοθεί νέα απόφαση για παραχώρηση χώρου στον ενδιαφερόμενο για τη τοποθέτηση του περιπτέρου.

Το Υπουργείο και το περίπτερο

Η περιπέτεια του περιπτέρου θα λάβει τέλος, αφού γνωμοδοτήσει θετικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ενδιαφερόμενος υποβάλει πλήρη μελέτη για να κινηθεί η διαδικασία περί παραχωρήσεων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis