home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑχαΐαFeatured

Ποιο ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου έκοψε δραστικά τα δρομολόγια για να κάνει οικονομία στα καύσιμα

Τα δρομολόγια από Αθήνα μειώθηκαν από 25 σε 15, ενώ παρόμοια μέτρα λαμβάνονται και για τις τοπικές συγκοινωνίες παρά τις διαμαρτυρίες των αυτοδιοικητικών

Με το ντίζελ κίνησης να ξεπερνά, πλέον, κατά πολύ το φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο, στα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων της Πάτρας, οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές γίνονται μια πανάκριβη υπόθεση, με συνέπειες που μόλις τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε.

Ο κλάδος των δημόσιων συγκοινωνιών βρίσκεται πλέον μπροστά σε μη διαχειρίσιμα κόστη και ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα, με μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, διαφορετικά η αύξηση των κοσμίστρων και των εισιτηρίων θα είναι μονόδρομος, μετά από 12 χρόνια «παγώματος».

Ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη για τους οργανισμούς σε όλη την χώρα, καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει αυξηθεί 80% τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια στιγμή, η επιβατική κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας μειώθηκε δραματικά μετά το Καρναβάλι. «Δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Τις προηγούμενες χρονιές βλέπαμε μια σταδιακή κάμψη που όμως, αντιστρεφόταν μετά από λίγο καιρό», είπε ο κ. Μανωλόπουλος.

Παρόλα αυτά, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε, ότι το ΚΤΕΛ δεν μπορεί να βάλει απέναντί του τους πελάτες του. Στο πλαίσιο αυτό, με την ομοσπονδία κοιτάζει πως θα μειώσουν το κόστος στα καύσιμα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Προς το παρόν, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, προχωρά σε δραστική μείωση δρομολογίων. Είναι ενδεικτικό, ότι τις τελευταίες ημέρες, τα δρομολόγια από Αθήνα μειώθηκαν από 25 σε 15, ενώ παρόμοια μέτρα λαμβάνονται και για τις τοπικές συγκοινωνίες αρχής γενομένης από την περιοχή των Καλαβρύτων, παρά τις διαμαρτυρίες των αυτοδιοικητικών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button