home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFirst Featured

Ναύπλιο: Πράσινο φως στη διενέργεια διαγωνισμού για το Πάρκο Κολοκοτρώνη

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 8 Μαρτίου ενέκρινε ομόφωνα τη συνέχιση των διαδικασιών για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση και αποκατάσταση Πάρκου Κολοκοτρώνη», στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει η απόφαση:

«Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων αποφάσισε ομόφωνα και:

1) Εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης της υπ’ αριθμ. 49/2021 τεχνικής μελέτης που συνέταξε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση και αποκατάσταση Πάρκου Κολοκοτρώνη»

2) Εγκρίνει τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω του Εθνικού συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ συνολικού προϋπολογισμού 595.200€ με ΦΠΑ, με εγγεγραμμένη πίστωση ύψους 297.600€ στον Κ.Α: 30.7326.094 του προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλιέων οικονομικού έτους 2022 από χρηματοδότηση Πράσινου Ταμείου και πίστωσης ύψους 198.400,00€».

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπλιέων σημειώνει:

«Ευελπιστούμε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο αντάξιο της ιστορίας του στο κέντρο της πόλης του Ναυπλίου το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Δήμου και πόλος έλξης των επισκεπτών μας.

Ως Δημοτική Αρχή με τη δημοπράτηση του έργου και τη διενέργεια ανοικτού Διαγωνισμού κάνουμε το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση αυτού του χώρου, ώστε να γίνει ένας ζωτικός πυρήνας ανάδειξης πρασίνου και πολιτισμού.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου, λειτουργικού δημοτικού χώρου που να αναδεικνύει τα στοιχεία που συνυπάρχουν (αστικό και φυσικό τοπίο) και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες, δημιουργώντας ένα πρότυπο χώρο συνάθροισης, που να δίνει στον επισκέπτη πολλαπλές επιλογές χρήσης και δραστηριοτήτων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button