home design 800x400
home design 1170Χ320

Τι έκανε ο δήμαρχος Σπάρτης στη βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο

Δούκας βουλή λόρδων Λονδίνο (4)

Στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο στη Βουλή των Λορδων βρέθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media:

«Τώρα στη Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο – με το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ (εξαιρετική δουλειά απ’όλο το τημ του Πανεπιστημίου και την ακούραστη Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γκάλλου), τον πρ. Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και νυν Μέλος (βουλευτή) της Βουλής των Λόρδων, Λόρδο Butler of Blockwell, τον Βαρώνο (Λόρδο) Tim Razzalle of Mortley (και αυτός Μέλος της Βουλής των Λόρδων), τον ανηψιό της Βασίλισσας Ελισσάβετ, George Earl (Κόμητα) του St. Andrews (και επόμενο Δούκα του Κεντ), κ.α.

Μαζί με κάποιους από τους πιο εξαίρετους ακαδημαϊκούς και ερευνητές της Σπαρτιατικής ιστορίας και πολιτισμού, μιλήσαμε για το διαχρονικό νόημα της Σπάρτης!

Ο Λόρδος Μπάτλερ με ξενάγησε στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Λόρδων και μάλιστα την ώρα της συζήτησης των ερωτήσεων. Μου επεσήμανε ότι η Βασίλισσα ότι εθιμοτυπικά δεν επιτρέπεται να εισέλθει στη Βουλή των Κοινοτήτων παρά μόνο στη Βουλή των Λόρδων.

Επίσης στην Αίθουσα με τους τεράστιους πίνακες της Ναυμαχίας του και της Πανωλεθρίας του Βατερλώ, όπου κάθε φορά που επισκέπτεται ο Γάλλος Πρόεδρος της Βουλή, κάπως φροντίζουν να περάσει και από αυτή την Αίθουσα (για να θυμηθεί τις Γαλλικές ήττες)!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis