home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Το 1ο Λύκειο παρουσιάζει τον βραβευμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη

Είναι ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που κερδίζει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος.
Χρήστος Χωμενίδης

Το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους παρουσιάζει τον, βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος, συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 18.30 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”. Τον συγγραφέα προλογίζει η Λένα Παπαθανασίου, διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Άργους.

Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που κερδίζει το βραβείο, µε την επιτροπή να αναγνωρίζει τη «Νίκη» ως το κορυφαίο σύγχρονο µυθιστόρηµα. Για τη βράβευση του ο ίδιος δηλώνει: «Η απονοµή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήµατος στη «Νίκη» είναι µια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα µας µπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσµο.

Tο 1993 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, “Tο “Σοφό παιδί” προκάλεσε έντονη αίσθηση σε κοινό και κριτικούς” ξάφνιασε κι αγαπήθηκε φανατικά, ανέτρεψε καθιερωμένες νόρμες της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κατέρριψε τη σοβαροφάνεια, παρέμεινε για χρόνια στη λίστα των ευπώλητων βιβλίων, μεταφράστηκε και τρεις δεκαετίες μετά συνεχίζει ζωντανό” κι ακμαίο.

Ο Μπάμπης Δερμιτζάκης δηλώνει: Ο Χωμενίδης έχει μια αχαλίνωτη φαντασία. Σε άλλες εποχές θα ήταν ένας φοβερός παραμυθάς. Ακολούθησαν με ανάλογη επιτυχία και πιστό κοινό που εκτείνεται σε διαφορετικές γενιές, και άλλα μυθιστορήματα και δεκάδες συλλογές διηγημάτων Το γράψιμο είναι για τον Χρήστο Χωμενίδη τρόπος ζωής. “Zώ γράφοντας γράφω ζώντας” λέει χαρακτηριστικά

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis