home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFeatured

Νέο κόλπο με άρωμα Τόνγκο και ΔΝΤ στο inbox ανυποψίαστων πολιτών

Πώς εκμεταλλεύονται τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι λόγω κορωνοϊού.

Περιπτώσεις υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και χρηματικών ποσών, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails), με τη χρήση τεχνικών «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing), καταγγέλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέσω spam emails που αποστέλλονται προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενους υποτιθέμενους αποστολείς Τραπεζικά Ιδρύματα, άγνωστοι δράστες με διάφορες προφάσεις, υποκλέπτουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Τα εν λόγω spam emails στοχεύουν να πείσουν τον εκάστοτε χρήστη να συμπληρώσει προσωπικά στοιχεία εισόδου σε online λογαριασμούς, αριθμούς πιστωτικών/χρεωστικών καρτών κ.α. Στη συνέχεια, κι εφόσον ο παραλήπτης συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν είτε για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του θύματος, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση, με χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων καρτών.

Απάτη με πρόσχημα τον κορωνοϊό

Ήδη σε πολίτες στην Αργολίδα και αλλού έχει φθάσει το παρακάτω email, το οποίο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι λόγω κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμα

Όπως ανέφερε το σχετικό email:

«Η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε συνεργασία με τον Μητρικό Οργανισμό του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC), ανέθεσαν σε αυτό το γραφείο να εκταμιεύσει επιμελώς το ανακουφιστικό/όφελος COVID-19 που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει (εσάς), τα άτομα που επηρεάζονται από την οικονομική κατάρρευση που έχει προκαλέσει ο ιός.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχετε επιλεγεί μεταξύ 750 υποψηφίων που θα επωφεληθείτε με το ποσό των 550.000,00 $ (Πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια). Η Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με την Union Togolaise Bank και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επέλεξαν να καταβάλουν όλα τα απλήρωτα κεφάλαια αρωγής για τον COVID-19 σε 750 δικαιούχους σε όλο τον κόσμο.

Το όφελος COVID-19 (550.000,00 $) πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμο για εκταμίευση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] WhatsApp: +228 70670558

Τις καλύτερες ευχές,
Amaba Ukpa
Union Togolaise Bank»

Προσοχή στα spam emails

Τα spam emails χρήζουν μεγάλης προσοχής. Οι αξιωματικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που χειρίζονται καθημερινά αυτού του είδους της υποθέσεις συμβουλεύουν να μην δίνουμε ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία και κωδικούς και να μην ανοίγουμε ιστοσελίδες από διευθύνσεις που περιλαμβάνονται σε μηνύματα στο κινητό ή mail με άγνωστη προέλευση.

Συγκεκριμένα:

Να μην πατήσουν το κουμπί (link) που γράφει «επικυρώνω»

  • Να μην συμπληρώσουν καμία φόρμα, να μην δώσουν κανένα προσωπικό στοιχείο και κανένα κωδικό.
  • Αν έχουν δώσει προσωπικά δεδομένα και κωδικούς να επικοινωνήσουν αμέσως με τη τράπεζα και να αλλάξουν τους κωδικούς.
  • Να διαγράψουν το email

Ανοίγουμε νέο browser, γράφουμε χειροκίνητα τη διεύθυνση της τράπεζάς μας, και μόνο από εκεί κάνουμε log in. Αν υπάρχει πραγματικά πρόβλημα, θα ενημερωθούμε από εκεί.

Παρόμοια email έχουν λάβει πολίτες από την Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και από άλλες τράπεζες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρίζονται ότι έχει μπλοκαριστεί η πιστωτική κάρτα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button